ITB araştırdı: Almanların yüzde 70’i tatile çıkmak istiyor

ITB Berlin Turizm Borsası Almanya, ABD ve Çin´de son 12 aylık tatil ve seyahat hareketlerine ve o ülke insanlarının 2021 planlarını anketlerle araştırdı.

03/03/2021 10:53
ITB araştırdı: Almanların yüzde 70’i tatile çıkmak istiyor

ITB tarafından tespit ettirilen bilgilere göre Almanların, Amerikalıların ve Çinlilerin yüzde yetmişi 2021 yılında seyahat etmek veya tatile çıkmak istiyor.

Bu genel amaç doğrultusunda hareket eden Almanların yüzde 37´si somut planlar yapmakta. Onlardan daha da iyimser olan Amerikalıların yüzde 42´si ve hatta Çinlilerin yüzde 66´sı somut tatil planları yapmakta olduklarını belirtiyor.

Aynı zamanda Almanların ve Amerikalıların yüzde 25´si ile Çinlilerin yüzde 35´i, bu yıl önceki yıllara göre daha fazla para seyahat ve tatillere harcamayı düşünüyor.

Ankete katılanların yarısı, pandemi bittikten sonra genel olarak eskisine göre daha fazla seyahat veya tatil yapmak istediklerini belirtiyor.

İnsanlar nasıl bir tatil istiyor?

Almanların yüzde 34´ü, Amerikalıların yüzde 36´sı ve Çinlilerin yüzde 42´si, deniz kıyısında tatil yapmak istiyor. Buna karşın Almanların yüzde 37´si ve Amerikalıların yüzde 42´si akraba ve dost ziyareti yapmayı tercih ediyor. Buna karşın Çinliler´in yüzde 49´u şehir gezisi yapmayı daha önemli buluyor.

Planlanan otel kalışı açısından da ankette ele alınan üç ülkenin vatandaşları arasında oldukça büyür farklar mevcut. Çinlilerin yüzde 86´sı özel seyahat ve tatillerde otelde kalmayı yeğlerken bu oran Amerikalılarda yüzde 56´e ve Almanlarda yüzde 48´e düşüyor. (Tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.