İstikrar turist getirdi...

Türkiye, her geçen gün bilinirliğini arttırırken, ekonomik ve siyasi açıdan yakaladığı istikrar sayesinde turistlerin daha çok tercih ettiği ülke haline dönüşüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstikrar turist getirdi...

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Türkiye'nin her geçen gün bilinirliğinin arttığını, ekonomik ve siyasi açıdan yakaladığı istikrar sayesinde turistlerin daha çok tercih ettiği bir ülke haline dönüştüğünü söyledi.

Özkök, uçak bileti arama motoru Skyscanner'ın ''Travel Trends–Seyahat Alışkanlıkları Raporu''nda yer verilen analizlere göre, Türkiye'nin yabancı tatil severler için gittikçe daha cazip bir ülkeye dönüştüğünü belirtti.

Özkök, ''Türkiye, her geçen gün bilinirliğini artıran, ekonomik ve siyasi açıdan yakaladığı istikrar sayesinde de turistlerin daha çok tercih ettiği bir ülke haline dönüştü'' diyerek, raporun, Türkiye turizmi açısından önemli analizlere yer verdiğini kaydetti.

Skyscanner üzerinden uçak bileti arayanlardan yola çıkarak oluşturulan analizde, yalnızca İngiltere'den Türkiye'yi arama oranlarında yaklaşık 2,5 milyonluk bir artışın dikkati çektiğine işaret eden Öztürk, ''Skyscanner'in paylaştığı verilere göre, geçen 2 yıl boyunca uçak bileti bulmak amacıyla Türkiye'yi arayan ülkelerin başını İngiltere çekiyor'' diye konuştu.

Öztürk, aynı listede, 2011 yılında Almanya'nın ikinci, Rusya'nın üçüncü sırada olduğunun görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti: ''Bununla birlikte Türklerin 2010 ve 2011 yılında Skyscanner web sitesi üzerinde en çok aradığı ülkelerin başında İngiltere gelirken, Almanya listede ikinci sırada yer aldı. 2010 yılında 3. sırada yer alan İtalya ise 2011 yılında yerini Rusya'ya bıraktı.

2010 yılından 2011 yılına geçilen bir senelik süreçte artan bu ilgi, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik açıdan yakaladığı istikrarın yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliği hakkında daha çok farkındalık kazanılmasından kaynaklanıyor. Türkiye, son dönemdeki huzurlu ortamı ile turistlerin daha çok ilgisini çekiyor. Ortadoğu'da yaşanan siyasi karmaşa dünya çapındaki seyahat tercihlerinde Türkiye'yi daha cazip bir hale getirirken, yabancı tatil severler tercih ettikleri batı sahillerinin yanı sıra Türkiye'nin doğu bölgelerini de keşfetmeye başladılar.''

 

RAPORDAKİ DİĞER TESPİTLER...

Skyscanner'ın ''Seyahat Alışkanlıkları Raporu''na göre, son 2 yılda Türkiye'den uçak bileti aranan ülkelerin başında yüzde 149'luk bir artış gösteren Rusya gelirken, aynı listede sırasıyla Makedonya yüzde 130, Azerbaycan yüzde 127'lik bir artış sağladı.

Son zamanlarda Türklerin aradığı diğer ülkeler arasında Irak, Macaristan, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Hırvatistan ve Avusturya da yer aldı.

Raporuna göre, internet kullanım alışkanlığı seyahat alışkanlıklarını da büyük oranda etkiliyor. Veriler sosyal medyanın tatil kararları üzerindeki derin etkisini de ortaya koyuyor.

Özellikle de internetin en popüler sitesi Facebook, seyahat edenlerin de gözdesi haline geldi. Facebook gibi sosyal mecralarda ve bloglarda paylaşılan deneyimler, yolcuların tercihini derinden etkiliyor.

Özellikle gezi forumları, seyahat etmek isteyenler için çok önemli bir kaynak haline geldi. Her 10 kişiden 8'i bu forumlardan aldığı fikirleri önemsiyor ve bu bilgilerden yararlanıyor. Skyscanner kullanıcılarının yüzde 34'ü de başkalarının tavsiyeleri ile gideceği yeri belirliyor.

Raporda ayrıca Facebook'taki Skyscanner aktif kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen bilet rezervasyon oranlarının, Skyscanner resmi web sitesi üzerinden gerçekleşen rezervasyon oranlarını geçtiği vurgulanıyor. Skyscanner kullanıcılarının yüzde 25'i ise siteye mobil cihazlar aracılığıyla ulaşmaya başladı.

Son dönemde büyük yükseliş gösteren mobil uygulamalara, seyahat edenler de büyük ilgi gösteriyor. Seyahat eden kullanıcılarının yüzde 41'i restoran, bar, otel gibi mekan seçimleri yaparken sosyal medya ve mobil uygulamalardan faydalanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.