İstihdamın kaçta kaçı turizmde?

Türkiye genelindeki istihdamın yaklaşık yüzde 5'i turizm sektöründe çalışıyor. Türkiye'de 15,2 milyon olan kayıtlı/sigortalı çalışan sayısının yüzde 5,4'ünün konaklama ve yiyecek içecek hizmetlerinde çalıştığı, 10,3 milyon olan kayıtsız çalışan sayısının da yüzde 4,4'ünün turizm sektöründe bulunduğu açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstihdamın kaçta kaçı turizmde?

Türkiye genelindeki istihdamın yaklaşık yüzde 5'i turizm sektöründe çalışıyor. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nden (AKTOB) yapılan yazılı açıklamada, geçen yılın ilk yarısında, konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri alanlarında çalışanların sayısının ülke genelinden yüzde 4,9 pay alırken, bu seviyenin bu yıl yüzde 5 dolayına yükseldiği belirtildi.

Türkiye'de 15,2 milyon olan kayıtlı/sigortalı çalışan sayısının yüzde 5,4'ünün konaklama ve yiyecek içecek hizmetlerinde çalıştıkları, 10,3 milyon olan kayıtsız çalışan sayısının da yüzde 4,4'ünün turizm sektöründe bulundukları bildirilen açıklamada, Türkiye genelinde çalışan sayısının 676 bin kişi artarken konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri alanlarında çalışanların sayısının da 49 bin kişi artış gösterdiği ifade edilen açıklamada, böylece sektörün haziran ayı itibarıyla sağlanan bu artmanın yüzde 10'undan fazlasını üretmiş olduğu vurgulandı.

Konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri alanlarında geçen yılın haziran ayında 1 milyon 230 bin kişi olan çalışan sayısının bu yılın aynı döneminde 1 milyon 279 bin kişiye yükseldiği dile getirilen açıklamada, öte yandan 2011'in haziran ayında 732 bin kayıtlı/sigortalı çalışan sayısı var iken bu yıl 822 bin kişinin kayıtlı gösterildiği, kayıt dışı çalışanların sayısının ise 498 binden 457 bin dolayına indiği kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.