İşte, Limak Akademi'nin ilk mezunları...!

Bir taraftan işsizlere meslek eğitimi verilerek istihdamlarını sağlamak diğer taraftan da Limak Grubuna bağlı otellerde nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü ile Limak grubu işbirliğiyle düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kursları ilk mezunlarını verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İşte, Limak Akademi'nin ilk mezunları...!
Halil ÖNCÜ-KEMER

Kiriş-Kemer’de faaliyet göstermekte olan ve işletmeye kapalı olduğu dönemlerde eğitim merkezi olarak hizmet vermek üzere gerekli düzenlemeler yapılan Limra Park Otel’de 14 Aralık 2009 tarihinde 25 er kursiyerden oluşan 4 grup aşçı yardımcılığı kursu kursiyerlerine 2 ay boyunca teorik eğitim verildiğini belirten Limak Otelleri koordinatörü Hakan Saatçioğlu bu kursiyerlere 3 ay süreyle de Limak grubuna bağlı Arcadia Atlantis lara ve Limra otellerinde uygulamalı eğitim verildiğini ifade etti.

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere İş Kur tarafından iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları yapıldığını bildiren Saatçioğlu, ayrıca eğitim süresi boyumca günlük 15 TL cep harçlığı ödendiğini Kurslara Antalya dışından katılan kursiyerlerin lojman ve yiyecek gibi ihtiyaçlarının ise Limak grubu tarafından karşılandığını sözlerine ekledi

26 Mayıs 2010 tarihinde tamamlanan kursların bitirme sınavları 27-28 ve 31 Mayıs 2010 tarihinde yapıldı. Bundan sonra  kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere Limak grubu otellerinde istihdamları sağlanacak.

Devlet ve özel sektör işbirliğinin iyi bir örneğinin teşkil etiğine değinen Hakan Saatçioğlu, “ Bu proje sayesinde işsiz gençlerimize mesleki eğitim olanağı sağlıyoruz. Sektörde kalifiye eleman ihtiyacını bir ölçüde de olsa sağlamaktayız ve bu tür projelerin yaygınlaşarak devam etmesinden yanayız.”dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.