İşte dünyanın en önemli 8 gurme rotası

Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, kültür, sanat ve gastronomi gibi dalların da bunun içinde olduğu artık yaygın kanaat olarak benimseniyor

18/09/2018 08:27
İşte dünyanın en önemli 8 gurme rotası

Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, kültür, sanat ve gastronomi gibi dalların da bunun içinde olduğu artık yaygın kanaat olarak benimseniyor. Gurme tatların ilgi odağı olduğu bu dönemde dünyanın dört bir yanında bu yönde turlar düzenleniyor.

İşte Dünyanın en önemli 8 gurme rotası....

Kırgızistan

Orta Asya ülkesi Kırgızistan, verimli ovalarıyla ünlü. Hal böyle olunca ülkede hayvancılık da epey önemli bir yere sahip. Kahvaltıdan itibaren her öğünde etin önemli bir yer tuttuğu Kırgızistan'da farklı şekillerde pişirilmiş çeşit çeşit etleri tadabilirsiniz.

Tayland

Tropik iklimin bu güzel ülkesinde bölgeye ait çok sayıda meyve yetişmekte. Bunun yanı sıra çeşitli sebzelerin ve pirincin de yetiştiği ülke özellikle vejeteryanların hoşuna gidecek lezzetlere de ev sahipliği yapmakta.

İtalya

Mutfak denince akla gelen ilk ülkelerden biri olan İtalya, unlu mamüllerden dondurmalara kadar çok geniş bir skalada damaklara hitap ediyor. Ülkenin özellikle Toskana ve Sicilya bölgeleri bu konuda bir nebze daha ön plana çıkıyor.

Avusturya

Alpler ülkesi Avusturya, yemyeşil doğasıyla ünlü bir ülke. Bu durum Avusturya'nın mutfağına da yansımış durumda. Ünlü schnitzelin yanı sıra, kahve türleri de Avusturya'nın ön plana çıkan lezzetleri arasında.

Portekiz

Avrupa'nın batı ucu olan Portekiz, okyanus kıyısında olması sebebiyle özellikle deniz ürünleri konusunda oldukça zengin konumda.

Japonya

Suşi ile özdeşleşen Japonya bir ada ülkesi olması sebebiyle elbette balık ağırlıklı bir mutfağa sahip.

Türkiye

Kültürlerin kesiştiği bir konumda bulunan Türkiye, Akdeniz, Kafkas ve Ortadoğu mutfaklarının bir arada yer aldığı bir ülke. Et ve sebze ağırlıklı bir mutfağa sahip olan Türkiye, dünya genelinde gurmelerin en çok keşif gezileri düzenlediği ülkeler arasında.

Fransa

Tıpkı Türkiye gibi Fransa da sahip olduğu elverişli coğrafya sayesinde dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapmakta. Bu da Fransa'yı dünyanın en önemli gurme duraklarından biri yapıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.