İŞTE BAŞKENT KONGRE VE ZİYARETÇİ BÜROSU

SEÇİM AYDIN SEÇİM AYDIN 31/12/2019 23:40

Yazıma, Ankara’da oluşturulmasını amaçladığımız BAŞKENT KONGRE ve ZİYARETÇİ BÜROSU (BKZB; BCVB)’nun hazırlıklarının son aşamasına gelindiğini duyurarak, başlamak istiyorum.

Bu hafta yapılan 5.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, Türkiye’de kaçıncısı olduğunu izleme imkanı kalmayan sağlıkla ilgili toplantılardan biri oldu. Sağlık konusunda elde edilen başarıların turizm başlığı ile dünyaya sunulmasına çalışılırken ortaya çıkan ortam tamamen bir algı karmaşası yaratıyor. Nerede ise, her ilde sağlık derneği, platformu gibi isimlerle bir araya gelinen ortamlar var. Sağlık Turizmi Dernekleri bir etkinlik yaparken Medical Turizm Dernekleri bir başka faaliyetin içinde oluyor. Aynı günlerde ve haftalarda seminerler, fuarlar, kongreler yapılıyor; sonuçları kamuoyu ile paylaşılmayan, katılanların bu konudaki yeterlilikleri ve deneyimleri bilinmeyen bir ortamdayız.

Ankara’da yapılan toplantının sonuçlarının yayınlanması beklentisini ifade ederken; toplantının fazlaca alt komisyonlara bölünmüş olması ve temaların çeşitliğinin ilgi ve yoğunlaşmayı olumsuz etkilediği izlenimini de buradan paylaşmak isterim. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Doğan Acar’ın Ankara’nın Kaplıcaları ile sağlık konusunda sağlayacağı katkıları dile getirdiği sunum da başta olmak üzere Ankara için yapılan sunumların öncelikle yayınlanmasını bekliyoruz.

SAĞLIKTA ALGI VE KALİTE YÖNETİMİ

Katılımın kentte yaşayanlara ve özellikleAnkara’daki turizmle ilgili STK lara daha açık olması gerekirdi. Bundan sonra özellikle hakkında bildiriler sunulan “Sağlık Hukuku”  ve “ Sağlıkta Algı ve Kalite Yönetimi “ alanındaki gelişmelerin önem kazanacağı bir aşamaya gelindiğini görüyorum. Olayın sadece ticari olarak yönlendirilmesi, gelecekte önemli sorunlarla karşılaşacağımızın işaretlerini bu toplantı sırasında izledim. Hukuk, Hasta Hakları ve Toplam Kalite boşluklarının önemini artıracağını gördüm.

Oturum Başkanlığı yapan Tanıtma Genel Müdürü Sayın Cumhur Güven Taşbaşı’nın yerinde eleştirilerine ve değerli katkılarına, organizasyonun daha hatasız olabilmesi yönündeki dileklerine katılıyorum. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sağlık konusunda fuarlarda ve tanıtım faaliyetlerinde verdiği desteklerin ve gelişmelerin Bakanlıkların (Sağlık, Kültür ve Turizm, Ekonomi) işbirliği ile devam ettirilmesi gerekiyor. Bu durumda olayın Türkiye’nin lehine, medikal turizmin ve ticari amaçların ötesinde hedeflere varabileceği konusundaki görüşlerinin, katılımın daha çok paylaşılması halinde, daha çok kişiye ulaşabileceğini de buradan ifade etmek istiyorum.

Sağlık Turizmi Dairesi Başkanlığı’nın dile getirilen önerilerle ilgili önlemler almasını ve bu dönemin Türkiye için bir algı ve kalite kaybı olmadan aşılmasını bekliyorum.

ATİD OLARAK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Bundan sonraki toplantı ve seminerlerin Ankara’daki kuruluşların, STK’ların ağırlıkla yer alacağı bir tarzda düşünülmesi gerektiğini toplantı sırasında, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sayın Mustafa Paç’tan aldığım olumlu izlenimlerin ışığı altında,  bir kez daha önemle vurgulamak istiyorum. Değerli Hocamızın Sağlık Turizminin Ankara’daki gelişimi için önemli katkıları olacağına ve kuruluşlarımız arasındaki işbirliğinin sağlık ve turizm alanlarında örnek projelere başlangıç oluşturacağına inanıyorum.

Kongre ve Ziyaretçi Büromuzun en önemli katkılarından birinin de bu olacağını düşünüyorum.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.