İstanbul yeniden zengin turistin gözdesi oldu

Aşılanmanın artması, seyahatin başlaması ve iş turizminin canlanmasıyla İstanbul zengin turistin yeniden gözdesi oldu. Günlük 600 Euro'dan (6 Bin TL) başlayan ve 35 Bin Euro'ya kadar çıkan lüks oteller doldu.

17/10/2021 19:56
İstanbul yeniden zengin turistin gözdesi oldu

Pandeminin etkilerinden sıyrılmaya başlayan turizmde işler hızlandı. Dünyanın en popüler şehirleri arasında yer alan İstanbul zengin turistin ilgi odağı oldu. Aşılanma sayılarının artması, seyahat hareketinin yeniden başlaması, globaldeki iş turizminin hızlanmasıyla birlikte İstanbul'daki lüks segment oteller doldu.

Temmuzda başlayan üst segment grubundaki turist hareketi ivmelenerek artarken, ekimde talep pik yaptı. Şehirdeki lüks segmentte yer alan otellerin dolulukları yüzde 100'ü bulurken, ekim ayı bazında doluluk ortalaması yüzde 80'in üzerine çıktı. Günlük 600 Euro'dan ( 6 Bin TL) başlayan oda fiyatları, suit ya da kral dairelerde 35 Bin Euro'ya kadar çıkıyor.

BÜTÜN ODA TÜRLERİNE TALEP VAR

Bütün oda türlerine talep olduğunu belirten turizmciler, Sabah'tan Betül Alakent imzalı haberde, "İstanbul dünyanın turizm merkezlerinden biri. Özellikle lüks segmentte güçlü bir pozisyonu var. Pandemiyle birlikte Çin'den Türkiye'ye kayan sipariş ve üretimler iş turizmini de hızlandırıyor" dedi.

Bu otelleri en çok tercih eden ülkelerin başında Rusya'nın dahil olduğu BDT ülkeleri gelirken, onları Ortadoğu ve Latin Amerika takip ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.