İstanbul'un turizm potansiyeli büyüdü...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un turizm potansiyelinin artarak büyüdüğünü belirterek, "2004 yıllarının başında 2.8 milyon turist ağırlayan kentimiz 10 milyonlara ulaştı. Artık İstanbul turizmde 20 milyonları hatta 30 milyonları konuşabilecek bir kent" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'un turizm potansiyeli büyüdü...

2014 İstanbul Shopping Fest ‘in yeni organizasyon yapısı ve hedefleri Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Basın Toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük katıldı. Toplantı öncesinde Kadir Topbaş, İstanbul Shopping Fest platformu başkanlığı görevini TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'den devraldı. Platfformun İcra Kurulu Başkanlığı görevi ise İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın oldu.

Basın toplantısında konuşan Kadir Topbaş, İstanbul'un turizm potansiyelinin artarak büyüdüğünü belirterek, "2004 yıllarının başında 2.8 milyon turist ağırlayan kentimiz 10 milyonlara ulaştı. Artık İstanbul turizmde 20 milyonları hatta 30 milyonları konuşabilecek bir kent. Turizmi çok çeşitlendirdik. Kongre turizminde sadece birkaç otel lobisinden öte geçmeyen İstanbul'da 30 bin katılımlı kongreler yapabilecek merkezlerimiz var. 2019'a kadar salonlarımız dolu" dedi.

İstanbul'da yaşamanın bir ayrıcalık ve moda haline geldiğinin altını çizen Topbaş, "Geçmişte Paris'te Londra'da bulunmak farklılık idi ama şimdi İstanbul'a gitmiş olmak dünyada bir moda. Bu kentin kendi birikim, estetiği ile coğrafi konumu ile markalarını kendisi üreten dünyaya kaliteli ürün sunabilen bir kent olarak da Shopping Fest ile birlikte alışveriş merkezi olsun istiyoruz. Bir taşla birkaç kuş vurulabilecek bir kent İstanbul. Buraya gelen turist hem alışverişini yapabilecek, eğlence hayatına katılabilecek, hem kültürel değerleri izleyebilecek, kentin tadını alacak" diye konuştu.

Shopping Fest'in kentin ekonomisine de katkı sağlayacağını söyleyen Topbaş, ciddi bir istihdam alanı oluşacağına inandıklarını kaydetti. Topbaş, geçtiğimiz dönemlerde düzenlenen Shopping Fest'lerden farklı özellikler eklemek istediklerini de belirterek, "Gecikmişliğimiz var bunun telafisi için çok çalışmak gerekiyor. Hep önde olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı. (İHA)

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.