İstanbul'un turistik alanlarını özenle toparlıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Turistik alanları özenle toparlıyoruz. Çünkü aynı zamanda karşı kıyıda, Beyoğlu tarafında da yapılan yeni müzeler, eskiden beri devam eden tersanedeki geliştireceğimiz alanlarla Haliç'i, ulaşım aksı olarak da kullanıyor olacağız" dedi.

24/04/2021 21:33
İstanbul'un turistik alanlarını özenle toparlıyoruz

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın 2022’de biteceğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haliç keyifli bir ulaşım aksına dönsün istiyoruz. 2022, bizim için bu hatta sürprizlerle dolu" dedi.

Bütüncül olarak tasarlanan ve yürütülen sürecin hem hat üzerindeki semtlerde rahatlamaya neden olacağını hem de turizm açısından olumlu sonuçları olacağının altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Turistik alanları özenle toparlıyoruz. Çünkü aynı zamanda karşı kıyıda, Beyoğlu tarafında da yapılan yeni müzeler, eskiden beri devam eden tersanedeki geliştireceğimiz alanlarla Haliç'i, ulaşım aksı olarak da kullanıyor olacağız.

Tabii bununla da kalmıyoruz. Balat kıyılarını gezdik bugün. Uzun yıllardır ne yazık ki çok kötü durumda bırakılmış tarihi alanlarımız var.

Onların restorasyon, kimlikli bir şekilde fonskiyonlandırma çalışmalarını da yerinde ziyaret ettim. Gerçekten sürpriz alanlar var. Alanlarımızı da o satıh da gelişme hedefinin içerisindeyiz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.