İstanbul'un gözdesini Mandarin işletecek

İBB iştiraki KİPTAŞ, Etiler Polis Okulu arazisine 3 gökdelen yaptırıyor. Dünyanın en lüks şehirlerinde otel ve rezidans işletmeciliği yapan Mandarin Oriental Hotel Group, bir kuleyi 156 oda, 16 süitten ve üç restoran oluşan bir otel olarak işletecek.  

13/04/2019 11:34
İstanbul'un gözdesini Mandarin işletecek

İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olan Beşiktaş'taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu'nun 31 bin 885 metrekarelik arsasına inşa edilecek proje belli oldu. KİPTAŞ arazide yapılacak inşa için Astaş ile Yapı & Yapı şirketleriyle anlaştı. Üç gökdelenin yükseleceği projede büyük bir alışveriş merkezi de yer alacak.

Etiler Meslek Yüksekokulu için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan protokol sonucu arazi İBB'ye devredilmişti. İBB, Etiler'deki toplam 31 bin 885 metrekare büyüklüğündeki Polis Meslek Yüksekokulu arazisi için 4 Nisan 2018'de ihale düzenledi.

İhaleyi KİPTAŞ kazandı

Tahmini bedeli 1 Milyar 356 Milyon 600 Bin Lira olarak belirlenen ihaleye Kiptaş, Gür Yapı-Cengiz İş Ortaklığı, YDA İnşaat ve Kalyon İnşaat olmak üzere 4 firma katıldı. İBB'nin şirketlerinden KİPTAŞ, idare payı geliri 1 Milyar 388 Milyon 520 Bin Lira olmak üzere toplam 2 Milyar 666 Milyon Liralık teklif sunarak ihaleyi kazandı.

KİPTAŞ, daha sonradan arazi üzerinde hayata geçirilecek projenin yapım işini Vedat Aşçı'nın sahibi olduğu Astaş ile Zafer Yıldırım'ın sahibi olduğu Yapı & Yapı ortaklığına verdi. İhalenin yapım ihalesinin ne zaman ve hangi şartlarda gerçekleştirildiği belirsizliğini korurken, yetkililer süreçle ilgili bilgi vermedi.

Mandarin işletecek

Yükseliği 35 ile 40 kat arasında değişen 3 gökdelenden oluşan projenin iki blokunda 251 rezidans yer alacak. Sözcü'de yer alan habere göre, dünyanın en lüks şehirlerinde otel ve rezidans işletmeciliği yapan Mandarin Oriental Hotel Group ise bir kuleyi 156 oda, 16 süitten ve üç restoran oluşan bir otel olarak işletecek.

2022 yılında tamamlanması beklenen dev projenin altında ise ticari ünitelerin yer alacağı üç katlı bir alışveriş merkezi yer alacak. Etiler projesi, Astaş'ın Bodrum'daki lüks projesiyle ve İstanbul Kuruçeşme'de Boğaz'a nazır inşa edilen otelinden sonra Mandarin'in Türkiye'deki üçüncü girişimi olacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.