İstanbul Uluslararası Minigolf Turnuvası başlıyor...

Dünya Minigolf Federasyonu’na bağlı 40 üye ülke sporcularının yarışacağı turnuva, 9-10 Eylül tarihleri arasında, İstanbul’un uluslararası standarda sahip ilk minigolf tesisinde gerçekleşecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul Uluslararası Minigolf Turnuvası başlıyor...

ürkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan turnuvada, Türk Milli Takımı’da yarışacak. Haziran ayında Ümraniye Meydan AVM’de kurulan tesiste, 18 farklı engele sahip parkur bulunuyor. Dünya Minigolf Federasyonu tarafından uluslararası standartlara uygunluğu onaylanan tesis, Türkiye’nin ilk Uluslararası Minigolf Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

Tesis işletmeciliğini yürüten ve aynı zamanda minigolf federasyonu Türkiye temsilcisi olan Ebru Atalay, Türkiye’ye uluslararası bir turnuva kazandırmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Tesisi kurarken amacımız, minigolf sporunu Türk halkına tanıtmak ve uluslararası bir turnuva düzenlemekti. Tesisin açıldığı ilk günden itibaren, yoğun bir ilgiyile karşılandık. Şimdi de, 9-10 Eylül tarihlerinde uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz, minigolf sporunun daha geniş kitlelerce tanınması için çalışmak ve her kesime bu sporu sevdirmek" dedi.
 
Türk Milli Takımı ilk kez yarışacak...
 
Türkiye’de sadece ODTÜ ve Bursa Nilüfer Belediyesi’nin sahip olduğu minigolf tesislerinde yetişen sporcular ve İstanbul’da kurulan takımların oyuncularının oluşturduğu Türk Milli Takımı, yaklaşan turnuva için yoğun bir kampa girdi. Türk Milli Takımı bu turnuva ile birlikte ilk defa uluslararası minigolf turnuvasına katılmış olacak.
 
Minigolf…
 
Dünya Minigolf Federasyonu’na üye yaklaşık 52 bin oyuncusu olan minigolf, Avrupa’nın en popüler oyunları arasında yer alıyor. Fiziksel bir güç gerektirmediği için engelliler dahil 7’den 70’e herkesin oynayabildiği minigolf, fair-play bir spor dalı. Tesisin kurulma aşamasında ağaçlar kesilmediğinden, çevreci bir spor olarak ta bilinen minigolf, dünyada bir çok şehrin merkezinde parklarda ve boş alanlarda oynanıyor.
 

TURNUVA :

7-8 Eylül 2011 Antreman

9-10 Eylül 2011 Turnuva

Yer: Ümraniye Meydan AVM

Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No; 64 Tepeüstü Ümraniye


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.