İstanbul turizminde yeni oluşum... İSATAG, yönetimini seçip çalışmalara başladı
Yeni kurulan İstanbul Seyahat Acenteleri Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), 1. Genel Kurulu’nu yaparak, çalışmalara başladı. Derneğin, genel kurulla eşzamanlı gerçekleşen ilk organizasyonunda, gündem, deprem ve marka şehirlerdi.

Turizm sektörünün yeni derneği İstanbul Seyahat Acenteleri Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), 1. Olağan Genel Kurulunu, 21 Mart'ta Point Hotel Taksim’de gerçekleştirdi. Derneğin genel kuruluyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen konferansta ise; depremin turizm sektörüne etkileri, alınması gereken tedbirler ve marka şehirler konulu paneller düzenlerdi.
“Cumhuriyet’in 100. yılında yeni bir turizm vizyonu ne olmalı?” başlığı altında gerçekleşen oturumların açılış konuşmasını, İSATAG’ın Kurucu Başkanı ve 1. Genel Kurul’da başkan seçilen Aylin Kapan Özsavaş yaptı.
Turizm STK’larıyla merkezi idare ve yerel idarelerin ilişkileri geliştirilmeli
İstanbul’un turizmdeki güçlü yanlarına değinerek konuşmasına başlayan Özsavaş, İSATAG’ın kuruluş amaçlarını katılımcılara anlattı. İstanbul turizminin güçlü yanlarının geliştirerek sürdürülebilir kılınması gerektiğini ifade eden Özsavaş, bu konuda turizm STK’larıyla merkezi idare ve yerel idarelerin ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ardından konuşan İSATAG Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kartın ise, derneğin İstanbul odaklı olmasına rağmen Türkiye turizminin tamamı için çözümler üretme gayreti içinde olacaklarını ifade etti. Depremin ülkede büyük hasara neden olduğuna değinen Kartın, beklenen İstanbul depreminin yarattığı stresin yönetilmesinin sektörün önündeki görevlerden biri olduğuna dikkat çekti.
Konaklama vergisinin yüzde 5’i depremde zarar gören bölgelere ayrılsın
Depremin yarattığı yaraların sarılması için öncelikle kapsamlı bir hasar tespit çalışması yapılması gerektiğini söyleyen Kartın, konaklama vergisinin yüzde 5’inin depremde zarar gören bölgelere ayrılmasını önerdi. Depremin yaşandığı bölgenin gastronomi turizmiyle öne çıktığını hatırlatan Kartın, bölge turizminin yeniden ayağa kaldırılmasında gastronomi turizminin önemli bir rol oynayacağına dikkat çekerek, bu konuda hazırlayacakları projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacaklarını söyledi.
Ardından Ömer Kartın moderatörlüğünde düzenlenen “Deprem yaralarını turizmle nasıl saracağız?” panelinde, Dr. Yüksel Türemez, Doç. Dr. Nur Undey, Doç. Dr. Turgay Bucak ve Prof. Dr. Murat Doğdubay görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.
“Marka şehir nasıl olunur?” başlıklı ikinci oturumda ise Aylin Kopan Özsavaş moderatörlüğünde, İBB Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan ve KENTHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Y Kent Plancısı Özcan Biçer konuştu.
İSATAG’ın yönetimi şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Asil:
Aylin Özsavaş
Cüneyt Tansu Demir
Ömer Kartın
Neşe Çevik
Yüksel Türemez
Kamran Bagıyev
Şetenay Şen Azgıt
Yönetim Yedek:
Özdemir Sözmen
Fatma Yorgancı
Umut Kaya
Emrah Demir
İbrahim Köselioğlu
Şekip Kırk
Ümit Gülmez
Denetim Kurulu Asil:
Halil Erol
Sevinç Akdoğan
Bora Çakar
Denetim Yedek:
Cengiz Kellekçi
Yüksel Taşdemir
Burak Bilgit
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: