İstanbul Turizm Danışma Ofisleri neden dökülüyor?

Turist sayısı 10 milyonu aşan İstanbul’da sayısının artması gereken İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Turizm Danışma Ofisleri'nin sayısının azaltılması, yeni bir tartışma başlattı.

Hasan Arslan Hasan Arslan 29/07/2019 15:14
İstanbul Turizm Danışma Ofisleri neden dökülüyor?

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ‘Çağa ayak uyduramıyor’ diye eleştiren turizmciler, şehirde daha önce 6 adet olan Turizm Danışma Ofisleri’nin sayısının 4’e indirilmesini anlayamadıklarını belirtiyor.

Taksim Ofisi ziyaretçi azlığından, Karaköy Ofisi ise, Galata Port’un inşaatından dolayı geçici olarak kapatıldı. İstanbul’un en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Beyoğlu Taksim’de yer alan Turizm Danışma Ofisi, daha önce bir apartmanın giriş katında bulunuyordu. Turistlerin zorlukla bulabildiği ofis, daha sonra kaderine terk edilerek kapatıldı.

Turizmciler, tarihi Sultanahmet Yarımadası’nda ve Sirkeci’de bulunan Turizm Danışma Ofisleri’nde turistlere yönelik yeterince materyal bulunmamasını, ofise giden turistlerin yeterince bilgilendirilmemesini ya da baştan savma bilgilendirilerek geri gönderilmesini eleştiriyor.

İstanbul Havalimanı’nda bulunan ve 7/24 hizmet vermesi gereken Turizm Danışma Ofisi ise, 22:30’a kadar hizmet verip, kapanıyor. Daha önce Atatürk Havalimanı’nda bulunan ofis ve desk, turistlerin her türlü ihtiyacına cevap veriyordu. İstanbul Havalimanı’nda ise, bir ofis bile yok. Bu birim yalnızca küçük bir desk ile temsil ediliyor. İstanbul Havalimanı’nda bir Turizm Danışma Ofisi’nin bulunmaması, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün turizme verdiği değeri ortaya koyması açısından manidar olarak değerlendiriliyor.

Turizmde rakiplerimiz olan diğer ülkelerin Turizm Danışma Ofisleri, oldukça donanımlı ve günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte hizmet sağlıyor. Turizmin yoğun olduğu yüksek sezonda, özellikle Sultanahmet ve Sirkeci Danışma Ofisleri’nin en az saat 20’ye kadar hizmet vermesi gerekirken, saat 18’den sonra ofislerde hiçbir görevliyi bulamıyorsunuz.

Şimdi sormak lazım:

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü neden bu konuya gereken önemi vermiyor?

10 milyonun üzerinde turist ağırlayan İstanbul’da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Danışma Ofisleri’ni arttırmak ve daha donanımlı hale getirmek yerine; neden sayılarını azaltıyor?

İstanbul Avrupa Yakası’nda yalnızca 3 adet Turizm Danışma Ofisi bulunuyor. Anadolu Yakası’nda ise, o da yok. Bu yakada yalnızca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir Turizm Danışma Ofisi bulunuyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer alan Turizm Danışma Ofisi ise, konum açısından çok dezavantajlı bir yerde bulunuyor. Yani turistin burayı bulabilmesi için, ayrıca bir rehber tutması gerekiyor! Atıl durumda bulunan bu ofis, havalimanın en ücra köşesinde yer alıyor.

Dünyanın turizm başkentleri arasında yer almaya çalışan İstanbul’da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kentin turizmi için ne iş yapıyor?

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.