İstanbul Shopping Fest, hedefleri aştı...

İstanbul Shopping Fest (İstanbul Alışveriş Festivali), 7.5 Milyar TL ciro ile hedefleri aştı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İSF döneminde İstanbul’a gelen yabancı turistlerin yüzde 10’unun sırf alışveriş için geldiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul Shopping Fest, hedefleri aştı...

Vali Mutlu, İSF döneminde İstanbul’a gelen yabancı turistlerin yüzde 10’unun sırf alışveriş için geldiğini belirterek, “Yaptığımız ankette ortaya çıkan bu sonuç bizi memnun etti. Yine aynı ankette memnuniyet derecesini de ölçtük. Yabancılarda memnuniyet oranı yüzde 72 iken, yerli halkta memnuniyet oranı yüzde 62 çıktı. Vatandaşlarımızın da memnuniyetini artırmak lazım” dedi. Hüseyin Avni Mutlu yabancı turistlerde memnuniyet oranının yüksek olmasını “İstanbullu bu denizin içinde, buradaki tadı biliyor. Yabancı için buradaki alışveriş tecrübesi tabii ki daha ilginç oluyor. Memnuniyet derecesindeki 10 puanlık fark bundan kaynaklanıyor” sözleriyle açıkladı.

Artık koşmaya hazırız...

Türkiye’nin İngiltere’yi geçerek dünyada en çok yabancı turist ağırlayan 6’ncı ülke, Avrupa’da ise 4’üncü ülke olduğunu vurgulayan Vali Mutlu şunları söyledi: “Yeni kazılarda ortaya çıkan eserler gösterdi ki bu şehrin tarihi 8500 yıl öncesine kadar uzanıyor. Böyle bir şehir turizm ve ticarette de güçlü olmalı. Biz antremanlarını yapmış, eşofmanını, spor ayakkabısını giymiş durumda artık 100 metre koşmaya hazırız. Hatta koşmak değil rekorlar kırmaya hazırız.”

Turist sayısı yüzde 21 arttı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tanıtım Genel Müdürlüğü verilerine göre 2012’nin ilk 5 ayında İstanbul’a gelen turist sayısı yüzde 21.5 artarken, Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 3 azaldı. En çok artış ise yüzde 826 ile Libya, yüzde 154 ile Suudi Arabistan, yüzde 109 ile Bahreyn’de yaşandı. İran’dan gelen turist sayısı tüm Türkiye’de düşerken İstanbul’da yüzde 24 arttı. Bulgaristan gibi çevre ülkelerden gelen turist sayısı ise yüzde 60 civarında artış gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İSF’nin yurtdışı tanıtımı için 5 milyon dolar harcadı.

Geçen yılın gerisinde...

Geçen yıl 40 gün süren İSF’de 8 milyar TL kartla ve 4 milyar TL de nakit harcama yapılırken,  bu yıl 21 günlük sürede kartla ve nakit harcamaların toplamı 7.5 milyar dolara ulaştı. Yetkililer cironun geçen yılın gerisinde olmasını, sürenin kısalmasıyla açıkladı.

Turistlerin yüzde 77’si alışveriş yaptı...

İSF Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, şu bilgileri aktardı:

İlk İSF’de sırf alışveriş için geldiğini söyleyenlerin oranı yüzde 2 seviyesindeydi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İSF’de sırf alışveriş için geldiğini söyleyenlerin oranı yüzde 10’a çıktı.

Tax Free’de artış gözlendi.

Yabancı turistlerin yüzde 77’si alışveriş yaptı.

Turistlerin 4’te 3’ü indirimlerden yararlandıklarını söyledi.

Turistlerin yüzde 32’si İstanbul’a gelmeden İSF’den haberdar olduğunu belirtti.

 

Cirolarda yüzde 35 artış

 

İSF Eş Başkanı Hakan Kodal,

12 bin 672 noktada tanıtım yapıldığını, İstanbul’un 3 bin

48 billboard ve raket ile donatıldığını belirterek şunları söyledi:

Geçen yıl 40 gün süren

İSF, ciroları yüzde 26 artırarak 8 milyar TL’ye çıkarmıştı.

Bu yıl 21 gün süren İSF’de ise cirolar yüzde 35 artış ile 7.5 milyar TL’ye çıktı. 7 milyar TL’lik hedef aşıldı.

Yabancı kartlarla alışveriş ilk İSF’de yüzde 66 iken, bu yıl bu oran yüzde 64 oldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.