İstanbul kongre turizminde ilk 10’a girecek

TUGEV ve ICVB Başkan Vekili Bahadır Yaşık, yeni normalde 2021’den itibaren tüm ertelemeleri telafi edecek yeni bir kongre ve toplantı takvimi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

07/07/2020 10:38
İstanbul kongre turizminde ilk 10’a girecek

Bahadır Yaşık, dünya konjonktürünü yakından takip edip şimdiden çalışma yapılması ve artık sadece ‘turizm’ ya da ‘kongre turizmi’ değil, turizmin farklı alanlarında sektörel anlamda uzmanlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle kongre turizmiyle birlikte el ele gidebilecek olan yeşil turizm ve sağlık turizmi gibi İstanbul’u öne çıkarabilecek alanlara odaklanıldığını söyleyen Yaşık, “ICVB olarak, Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği’nin (ICCA) 2021’den itibaren tüm ertelemeleri fazlasıyla telafi edecek yeni bir kongre ve toplantı takvimi üzerinde çalışıyoruz. İlk olarak, kongre şehirleri sıralamasında İstanbul’un önümüzdeki 5 yıllık sürecin sonunda ilk 10’a gireceğinden hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

HEDEF 2021

Devletler arasında turizm diplomasisi sürerken, sivil toplum kuruluşları da ticari diplomasilere devam ediliyor. İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını yürüttüğü İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), İstanbul’un liderliğinde dünyanın en büyük kongre şehirlerini online olarak bir araya getirdi.

Brüksel, Lüksemburg ve Paris’in kongre ve ziyaretçi bürolarının genel müdürlerinin katıldığı toplantıda, pandemi sürecinin kongre şehirlerine etkisi değerlendirildi. Toplantıdan çıkan ortak düşünce, 2021 itibariyle büyük çaplı ve yoğun katılıma sahip kongre ve toplantıların çeşitli önlemler alınarak başlayabileceği yönünde oldu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.