İstanbul Havalimanı otobüsçülere yaradı

Uçak biletlerindeki sezonluk artış ve yeni yapılan İstanbul Havalimanı, otobüs biletlerindeki satışı olumlu etkiledi.

12/05/2019 19:29
İstanbul Havalimanı otobüsçülere yaradı

Yaz sezonunun açılmasıyla uçak biletlerinin fiyatları da zamlanmaya başladı. Önceden rezerv yapılan biletlerin fiyatı da sezondan önceki biletlere kıyasla daha pahalı. Uçak biletlerinde yaşanan fiyat artışı, ekonomik yolculuk etmek isteyen vatandaşları otobüs firmalarını tercih etmeye yönlendiriyor.

Ayrıca İstanbul baz alındığı zaman, İstanbul Havalimanı'na ulaşımın zorluğu nedeniyle yolcular otobüslerle gitmeyi tercih ediyor. Yaşanan artışlar ve ulaşım zorluğundan dolayı, otobüs firmalarında yüzde 20 ile 30 arasında yolcu artışı görüldü.

İstanbul Havalimanı dengeleri değiştirdi

Airport'ta yer alan habere göre, havayolları şirketlerinin yaz sezonu geldiği zaman fiyatlarda yaptığı zammın 2 katına çıktığını, fakat otobüs şirketlerinin 2 bin kilometre olan seyahati bile en fazla 200 Lira'ya mal ettiğini söyleyen bir turizm firması yetkilisi, "Son zamanlarda biletlerde şöyle bir artış var, biliyorsunuz ki bir ay sonra Ramazan Bayramı. Onunla ilgili ileri tarihli bilet alan yolcularımız oluyor.

Ondan ziyade bir de İstanbul'da yeni yapılan havalimanı dengeleri biraz değiştirdi. Buradan giderken ya da İstanbul içerisinde olsun, havalimanına gidiş geliş koşularının zorlaşmasından dolayı otobüsleri daha çok tercih eden bir kesim oluşmaya başladı. Bu da ister istemez, bizim işlerimize yansıdı tabii. Havalimanı açıldığından beri yüzde 20-30 civarında yolcu artışı var yani.

Uçak fiyatları yaz sezonunda otomatikman artıyor

Hem gidişte hem de dönüşte. Uçak fiyatları da, yaz sezonunda otomatikman artıyor. Onlar arttıkça da bizim işimiz tabi ki fark ediyor. Yolcu bizi daha fazla tercih ediyor. Biliyorsunuz ki bagaj sorunu gibi sorunlar da uçakta görülebiliyor. Uçaklar bizden çok daha uygun şartlarda çalışıyorlar ve biz buna rağmen sektör olarak mücadele etmeye devam ediyoruz.

Yaz sezonu gelince de fiyatları arttırıyorlar. Mesela, 250 Lira'ya taşıdığı yolu 400-500 Lira yapıyorlar ki, bizim fiyatlarımız zaten 120 ile 140 Lira arasında tabi bunu İstanbul bazında konuşuyorum. Bu durumda da otomatikman bize yönelen bir kesim oluyor. En pahalı otobüs bileti de 180-200 Lira arasında. Bin kilometre, 2 bin kilometreye yakın yerler var. Bu yol için de para değil yani bu tutar" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.