İstanbul, hafta içi köşe bucak...

Köşe bucak İstanbul'u gezmek isteyen kültür tukkunları için hafta içi geziler başladı. FestTravel, düzenli olarak hafta içi İstanbul gezileri yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, hafta içi köşe bucak...

1988 yılından bu yana Tarih ve Toplum Dergisi ile birlikte İstanbulluları, İstanbul ile buluşturmak amacıyla Adım Adım İstanbul® ve Köşe Bucak İstanbul® gezilerini gerçekleştiren  FestTravel şimdi de düzenli olarak  hafta içi geziler yapıyor.

Çeşitli nedenlerle hafta sonu gezilerine katılamayan İstanbulseverlere, hafta içinde bir başka havayı, İstanbul’un geçmiş mirasını soluyarak geçirmek isteyenlere, yanından sık sık geçtiği halde göremediği, ne olduğunu bilmediği nice değerli tarih ve sanat eseri ile tanışmayı dileyenlere fırsat doğdu.

Tarihi, coğrafyası, kültürü, efsaneleri ve gelenekleriyle belli başlı mekanları, semtleri, sokakları, camileri, kiliseleri, ayazmaları, sinagogları, türbeleri, hanları, hamamları, çarşıları, kuş evlerini keşfetmek isteyenlere, tarih bilinci ve çevre duyarlılığını geliştirmeyi arzulayanlara konunun uzmanı ile semt semt ya da tematik geziler yapılıyor.

İlk gezi Haliç’te, Cibali-Ayvansaray arasında araştırmacı-yazar, profesyonel rehber Faruk Pekin’in rehberliğinde yapıldı: Cibali, Aya Nikola Kilisesi, Gül Camisi, Fener yapıları, Patrikhane, Balat, Surp Hreşdegabet Kilisesi,  Ferruh Kethüda Camisi, sinagoglar, Ayvansaray, İvaz efendi Camisi, Anemas Zindanı,  tarihi yapılar, surlar, sivil mimarlık örnekleri, sokak dokuları, gelenekler, görenekler, ekonomik ve sosyal ortam görüldü. Faruk Pekin liderliğindeki hafta içi gezileri Eyüp ve çevresi ile sürecek. (Özgür Güvenç)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.