İstanbul’da turizm taşıtlarında yaş sınırı 19 oldu

Önceki gün yapılan İstanbul UKOME toplantısında İstanbul’da turizm taşımacılığında kullanılacak taşıtlarda 12 olan yaş sınırı 19’a yükseltildi.

24/06/2022 08:25
İstanbul’da turizm taşıtlarında yaş sınırı 19 oldu

İstanbul UKOME toplantısında İstanbul’da turizm taşımacılığında kullanılacak taşıtlarda 12 olan yaş sınırı 19’a yükseltildi. TOBB Sektör Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Öksüz, alınan kararı şu şekilde değerlendirdi:

Araç yaşlarının düzenlenmesi konusunda bugüne kadar önemli çalışmalar yürüttük. Bugün UKOME'de düzenlenen toplantıda görüşmelerimizin ve çalışmalarınızın sonucunu aldık. Turizm taşımacıları olarak karardan memnunuz. Bu konuda bize destek olan tüm ulaştırma yetkililerine ve İBB yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

12 olan turizm araçlarının yaşı 19 olarak revize edildi 

İSAROD Başkanı Günhan Sınar'da UKOME Toplantısı'nda alınan kararlarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde: "UKOME Toplantısı'nda alınan karara göre kooperatif üyesi gerçek ve tüzel kişilerin sahip olduğu özmal araçlar kooperatifin özmal aracı sayılacak. Tüzel kişilerin Kooperatife üye gösterilen taşıtları tüzel kişiliğin özmal sayısından düşürülecek. Daha önceden kooperatiflerin ihalelere girmeleri ve sözleşme yapmaları için araçlar kooperatifin öz malı olması gerekliydi.

Alınan bu kararla şu anda kooperatif üyesi kişilerin öz mal araçları da kooperatifin özmal aracı sayılarak kooperatiflerin ihalelere girmesi ve sözleşmeler yapmasının önü açılmış oldu. Bununla birlikte bugün yapılan UKOME Toplantısında 12 olan turizm araçlarının yaşı 19 olarak revize edildi. Okul servisi araç yaşı 12+3 personel araç yaşı 19 olarak devam ediyor.

Okul araç yaşı ulusal mevzuat ile belirlendiğinden UKOME 'nin bu konuda karar alma yetkisi bulunmuyor. Personel araç yaşı zaten 19 olarak en üst limittedir. İSAROD'un talep ettiği tek tip sözleşmenin revizesi ile ilgili ve çalışma ruhsatı ile ilgili diğer konular mikro alt komisyonda teknik olarak değerlendirilecek ve karara bağlanacak."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.