İstanbul'da buz müzesi açılacak...

Sihirli Buz Müzesi’nin (Magic Ice), tanıtımı amacıyla The Four Seasons Hotel Boshorus’ta yapılan basın toplantısında bilgi veren Lofoten Holding Yönetim Kurulu Üyesi Odd Roar Olsen, inşaat aşamasında olan müzenin Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nin giriş katında yer aldığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul'da buz müzesi açılacak...

Norveçli firma tarafından, İstanbul’da bir alışveriş merkezi içinde inşa edilmekte olan buz müzesi, 23 Nisanda açılacak. Müzenin mevsimlere bağlı olmadan 365 gün kutupları yaşatma fikrinden yola çıkılarak kurulmasına karar verildiğini ifade eden Olsen, Sihirli Buz Müzesi için kullanılan buzun İsveç’ten Jukkasjarci bölgesindeki Torne nehrinden getirildiğini kaydetti.

 

Olsen, duvarlar için kullanılan buz ve karın ise Türkiye’den sağlandığını dile getirerek, "Bu müze sayesinde Kuzey Kutbu’nu 365 gün İstanbul’da yaşayabileceksiniz" dedi. Sihirli Buz Müzesi’nin açılış temasının İskandinav doğası ile Vikingler’in yaklaşık 1130 yıl önce Türkiye’ye yaptıkları seyahatin kar ve buz ile anlatımı üzerine kurulu olduğunu anlatan Olsen, İskandinavya’dan gelecek buz heykeltıraşların, müzede sergilenecek konseptin yaratılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

 

Odd Roar Olsen, İsveç tarafından hazırlanan heykeller ve ön hazırlığı yapılmış buz kalıpların özel ambalajlarında İstanbul’a doğru yola çıkarıldığını belirtti. Sihirli Buz Müzesi’nin buzdan heykeller sergisinin, hediyelik eşya mağazası ve kafesi ile aileye uygun bir aktivite merkezi haline gelmesini hedeflediklerini anlatan Olsen, "İçerisi çok soğuk ve belli yerleri eksi 5 derece olduğu için müzenin ziyaretçileri özel Eskimo kıyafetleri giyerek müze alanına giriş yapacaklar. Ziyaretçilere buz bardaklarda meyve suyu ikram edilecek" diye konuştu.

 

 

 

Olsen, müzeye giriş biletlerinin, buz bardak içinde bir mevye suyu dahil yetişkin için 20, öğrenci için 15 lira olacağını kaydetti. Basın toplantısında daha sonra, gazetecilere buzdan yapılmış bardak içerisinde meyve suyu ikram edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.