İstanbul'a gelen Rus turiste transit şoku

Koronavirüs yüzünden özellikle AB’nin Rusya’ya uçuşları kapatması yüzünden dünyaya farklı havayolu şirketleri tarafından İstanbul aktarmalı ulaşabilen on binlerce Rusya vatandaşı zor durumda. Çoğunluğun THY yolcusu olduğu bildiriliyor.

13/04/2021 21:27
İstanbul'a gelen Rus turiste transit şoku

Rus basınına yansıyan haberlere göre, hükümetin Türkiye uçuşlarını sadece 3 gün mühlet vererek 15 Nisan’da durdurması yüzünden, Türk ve Rus havayolu uçakları ile başka ülkelere giden 60-70 bin kadar yolcu Rusya’ya dönememe problemi ile yüz yüze.

Kommersant’ın aktardığına göre, Rus makamlarının Türkiye ve Tanzanya ile hava trafiğini kısıtlama kararı, İstanbul üzerinden Rusya’ya dönmeyi planlayan bağlantılı uçuşların yolcularını şoke etti.

Türkiye'de aktarma yaparak uçmayı planlayan yaklaşık 60-70 bin transit Rus turistin, "eve dönerken" sorunlarla karşılaşacakları belirtiliyor.

Bir yetkili,  şu anda her gün yaklaşık 2 bin kişinin İstanbul üzerinden aktarmalı bir uçuşla Moskova'ya döndüğünü ancak 15 Nisan'dan itibaren bu koridorun gözle görülür şekilde daralacağını söyledi.

Aynı kaynak, yalnızca Mısır tatil beldelerinde bağlantı uçuşları iptal edilen 5-7 bin Türkiye bağlantılı Rus yolcu olduğunu belirtiyor. (Kaynak:Turkrus.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.