İstanbul'a 5 ayda ne kadar turist geldi?

2021 yılının 5 aylık dönemde İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı % 13,6 daralarak 2,35 milyondan 2,0 bin kişiye geriledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 5 aydaki kayıp 320 bin oldu.

26/06/2021 13:13
İstanbul'a 5 ayda ne kadar turist geldi?

2020’de en fazla turisti Almanya’dan alan İstanbul’da 2021’de 5 aylık süreçte en fazla turisti Rusya’dan aldı. Rus sayısı % 68 yükseldi. İkinci büyük pazar olan Almanya’dan gelen sayısı % 11 daraldı. Bu yıl % 58 daralan İngiltere pazarının yerini Ukrayna alırken bu pazarda % 131 artış oldu.

Komşu pazarlarda kayıp ne?

İstanbul turizmi. İran pazarında % 30 artışa geçerken Irak’ta  % 5 daralma oldu. İstanbul’un ana kayıplarını oluşturan diğer pazarlar arasında; ABD %3, Özbekistan% 34, Azerbaycan % 31 ararken Hollanda ve Kazakistan geriledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.