İstanbul’un seçilmiş olması önemlidir...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde düzenlenen “Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kent Turizmi Küresel Zirvesi” İstanbul’da gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul’un seçilmiş olması önemlidir...

Zirvenin açılış konuşmaları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İBB Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai ve UN Habitat İdari Direktörü Joan Clos tarafından yapıldı.

Bakan Günay: İstanbul’un seçilmiş olması önemlidir...

Zirvenin açılışında bir konuşma yapan Bakan Günay zirvenin yapılacağı yer olarak İstanbul'un seçilmesinin, Türkiye'de turizmin son zamanlarda sağladığı gelişmeyi ve İstanbul'un öneminin dünya tarafından anlaşıldığını gösterdiğini söyledi.

İstanbul, İzmir, Antalya gibi kentler başta olmak üzere Türkiye’nin kentlerinin uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığını ifade eden Günay, farklı kentlerin farklı yönleri ile öne çıkmaya başladığına işaret ederek şöyle devam etti: ''Kentlerin gelişmesi turizmin vazgeçmeyeceği hedeflerden biridir. Bu çerçevede İstanbul'un yanında birçok kentte dünyanın görebileceği yeni gelişme alanları oluşturmaya çalışıyoruz. “


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.