İspanya ucuzculukta Avrupa lideri...

Ekonomik krizden etkilenen İngilizlerin bu yıl tatil rotasının İspanya olacağı netleşti. Son beş yılda İspanyollar fiyatlarını 40% kadar düşürdüler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya ucuzculukta Avrupa lideri...

Tipik tatil eşyalarında ise Costa del Sol başı çekiyor. Alkollü içeceklerde ve güneş kremi ve benzeri malzemelerde fiyat indirimleri şaşkınlık yaratıyor. Sterlinin euro karşısında yaklaşık 6.4% değerlenmesi de hemen yakındaki İspanya'yı daha cazip kılan nedenlerden birisi.

Macera arayan İngilizler’e Sri Lanka tavsiye ediliyor. Sekiz parça tatil malzemesi sadece 38 sterlin tutuyor. Ancak aradaki uzun mesafe uçuş fiyatını unutmamak gerekir. Yapılan araştırmada Prag, Bulgaristan, Cancun ve Budapeşte de ödenecek paraya değer bir tatil fırsatı sunan destinasyonlar arasında.

Rapora göre ucuzcu havayolu Virgin’in 2012 Haziran’ından itibaren uçuşlara başlayacağı Cancun, hem sterline karşı ucuz pezo hem de hatırı sayılır indirimlere giden all inclusive otelleri ile önemli bir tatil seçeneği olacak. Bir zamanlar Avrupa’nın en ucuz destinasyonu olarak bilinen Türkiye sezon ortalamasında İspanya2dan 60% daha pahalı görünüyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.