İspanya turistlerimizi çalıyor!

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Alman turistleri çekmek isteyen İspanya’nın Antalya’daki otelleri sıkı takibe aldığını söyledi. Onaran, “İspanyolların sosyetik adası Palma de Mallorca, Antalya ile yatıp kalkıyor. Bizim otelleri bizden daha iyi biliyorlar” dedi.

31/12/2019 23:40
İspanya turistlerimizi çalıyor!

Almanya’da yılda 30-40 milyon kişinin paket turlarla tatile çıktığını, 4.5 milyon Alman’ın Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, İspanya’nın daha fazla Alman turisti kapmak için Türkiye ile amansız rekabete girdiğini kaydetti. Onaran, “İspanya’nın en gözde tatil yeri olan Palma de Mallorca adası Antalya ile yatıp kalkıyor, bizim otelleri bizden daha iyi biliyorlar” dedi.

İspanyolların Antalya’daki otelleri sıkı takibe aldığını vurgulayan Onaran, “Alman turiste daha cazip fiyat vererek Türkiye yerine İspanya’yı tercih etmelerini sağlamak için bizim Güney’deki otellerimizi fiyat ve hizmet açısından gözetim altına aldılar. Bizim oteller ne fiyat verirse, anında o fiyatın daha iyisini vermeye çalışıyorlar” dedi.

Fiyatları çok iyi biliyorlar

Onaran, şunları söyledi: “Alman turistler Türkiye’de ilk sırada. Her yıl 4.5 milyon Alman tatile geliyor. Öyle bir rakama ulaştılar ki yüzde 10 arttıkları zaman sayı İtalyan turistler kadar artıyor. Bu nedenle en büyük rakibimiz İspanya. Palma de Mallorca adası Antalya ile yatıp kalkıyor. Fiyatlar bizden daha iyi biliyorlar. İspanya Almanya’dan 1.5 saat, İstanbul 2.5, Antalya 3.5 saat. Yol çok önemli, fiyatı da yükseltiyor. Buna rağmen biz çok iyi durumdayız. Buna rağmen İspanya bizimle başedemiyor.”

Irak ve Suriye’deki çatışmalara dikkat çeken Onaran, “Aslında biz şanssız bir bölgedeyiz. Bizim komşularımızın İtalya ve Almanya olduğunu düşünsenize o zaman İspanya’da turizm diye bir şey kalmaz. Biz Almanların arabalarıyla gidebilecekleri Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ’ı bile aşıyoruz” dedi.

Kahvaltı pazarlığı

Yılda 9 milyon Türk’ün yurtdışına çıktığını, bunun 2-2.5 milyonunun tatil, geri kalanının iş, sağlık ve akraba ziyareti amaçlı olduğunu belirten Onaran, şöyle konuştu: “Yurtdışına tatile çıkan 2.5 milyon Türk’ün 700-800 bini paket turlarla, kalanı da bireysel olarak tatile gidiyor. Biz de yılda 100 bin kişiyi yurtdışına tatil ve iş amaçlı gönderiyoruz. Biz turizmi İngiliz, Alman ve Fransızlardan öğrendik. Zamanında bizim yemeğimize bile karıştılar. Şimdi biz de fazla turist gönderdiğimiz yerlerde kahvaltı pazarlığı yapıyoruz. ‘Kahvaltıya domates, beyaz peynir, siyah zeytin koyacaksın’, ‘Yemek servisini 1 saatte yapacaksın’ diyoruz. Baştan, ‘Ne yapacaklar siyah zeytini’ diye soruyorlardı. Şimdi götürdüğümüz turist sayısı artınca, kahvaltıda istediğimizi çıkartıyor, servisi hızlı yapıyorlar.”

‘Yurtdışı tatil daha hesaplı’

Yurtiçindeki tatil fiyatına yurtdışında kolaylıkla tatil yapılabildiğini vurgulayan Onaran, şöyle konuştu: “1990 yılında 700 dolara İtalya turu satıyorduk, bugünkü fiyatlarla bu fiyat 1000 dolar diyelim. Yani 800 euro eder. Bugün biz İtalya turunu 400 euro’ya satıyoruz. Aynı paraya üç ülke gezdiriyoruz. Ancak deniz tatili İtalya’da da pahalı. Üstelik oteller eski, servis kalitesi daha düşük.” (Fehim Genç)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.