İspanya otelleri 12 ay açık tutmanın formülünü buldu

İspanya’da kışın düşük sezonda bir milyona yakın yaşlı, devletin anlaştığı sübvansiyonlu fiyatlardan otellerde kalıyor. Emeklilere ucuz tatil olanağı sağlayan sistem kış döneminde otellerin de açık kalmasını sağlıyor.

18/08/2019 20:55
İspanya otelleri 12 ay açık tutmanın formülünü buldu

İspanya’da hükümet emeklilerin daha uygun fiyatlarla tatil yapmalarını sağlamak için otellerle özel fiyat üzerinden anlaşma yapıyor. Anlaşmalı otellere giden emeklilerin için kişi başına ödeme yapılıyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden sisteme dahil olmak isteyen oteller, Sağlık Bakanlığı ile dört yıllık sözleşme imzalıyor.

Emekliler İçin Sosyal Turizm  anlaşması imzalayan otellere hükümetin yaptığı katkı yüzde  9,5 artırılarak kişibaşına gecelik 21 Avro’dan 23 Avro’ya yükseltildi. Sağlık, Tüketim ve Refah Bakanı María Luisa Carcedo konu hakkında bilgi verirken "Imserso sisteminden yararlanan emeklilerin yüzde  65'i ayda 1,050 Avro’dan daha az bir emekli maaşı alıyor. O nedenle kendilerine böyle bir katkı sağlanıyor” dedi.

Sistemden bir milyona yakın emekli yararlanıyor

Emekliler İçin Sosyal Turizm programı ülkenin değişik bölgelerinde 350 otelde uygulanıyor Sistemden bir milyona yakın emekli yararlanıyor. Otelciler katkı payı az olmasına rağmen düşük sezonun değerlendirilmesi açısından işlev gördüğünü bu nedenle sisteme dahil olmak için anlaşma bakanlık ile imzaladıklarını söylüyor.

İspanya Otelciler Konfederasyonu (CEHAT), devletin bu sosyal çalışma için yaptığı katkının düşük olduğunu, rakam artırılmazsa sözleşme imzalamayacaklarını söylemişti. CEHAT’ın Emekliler İçin Sosyal Turizm programına dahil otellere yapılan katkı payının artırılması için yaptığı talebe karşılık alamayınca dava açmış, ancak dava reddedilmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.