İspanya'nın turizm paketi rakiplerini korkuttu...

İspanyol Hükümeti, geçtiğimiz hafta açıkladığı "Ulusal Turizm Planı" kapsamında turizm sektörüne 1.6 ila 1.8 milyar Euro büyüklüğünde bir yatırım yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya'nın turizm paketi rakiplerini korkuttu...

Dört yıllık süreçte yapılması planlanan yatırımlara ilişkin bilgi veren İspanya Endüstri, Enerji ve Turizm Bakanı Juan Manuel Soria; "Ulusal Turizm Planı" için ayrılan bütçenin 2012 ve 2013 yılları için 438'er milyon Euro, 2014 yılı için 460 milyon, 2015 yılı için 480 milyon Euro olarak öngörüldüğünü açıkladı.

Yılın ilk beş aylık verilerine göre Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,38 azalırken, İspanya’ya gelen ziyaretçi yüzde 10 arttı. Bu rakamlara göre İspanya son üç yılın en iyi dönemini yaşarken Türkiye’de 2006’dan beri devam eden yükseliş trendi kırıldı. Bu sonuçlarda İspanya hükümetinin turizme yönelik teşviklerinin önemli katkısı olduğu belirtiliyor.

İspanya Turizm Bakanlığı'na bağlı FRONTUR tarafından açıklanan rakamlara göre, mayıs ayında İspanya'ya giriş yapan turist sayısı 2011 yılı Mayıs dönemine göre yüzde 5.8'lik artışla 5.4 milyona ulaştı. Bu artışta en büyük pay, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17.6'lık artış yaşayan Alman turistlere ait. Buna göre İspanya'nın beş aylık dönem sonunda aldığı toplam turist sayısı da yüzde 2.14'lük artışla 19.1 milyona ulaştı.

Turizm, devlet politikası haline gelecek...

Başbakan Yardımcısı Soraya Sáenz Santamaría ise yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde turizmin "devlet politikası" haline geleceğini söyledi. Santamaría, turizmin kamu-özel sektör işbirliğinde ekonomik büyümeyi sürükleyip işsizliği azaltmasını hedeflediklerini dile getirdi.

İspanya "Ulusal Turizm Planı" 6 madde üzerine temellenirken İspanya'nın dünya turizm ligindeki başarısını sürdürülebilir kılmayı hedefleyen 28 tedbir ve 104 eylem planından oluşuyor.

Planın en temel hedefi ise İspanya'ya turist gönderen ana pazarlardaki imajını güçlendirmek olacak. İspanya'yı marka olarak kalıcı bir değer haline getirmeyi amaçlayan plan, bunu da özellikle İspanya'nın ana pazarlarında koordineli bir tanıtım çalışması ile yapmayı hedefliyor.

Plan kapsamında atılacak diğer bazı adımlar ise şunlar olacak:

- Vize sürecini hızlandıracak adımlar atılacak.

- İç turizmin gelişimi için çalışma yapılacak.

- Müşteri sadakati oluşturmaya yönelik adımlar atılacak.

- Ana destinasyonlara kapsamlı destek sağlanacak.

- Otel belgelendirme sistemi homojen hale getirilecek.

- İspanya'nın ulusal, yerel, doğal değerleri ve İspanyol şarabı ön plana çıkartılacak.

- İş kanununda turizme yönelik reform yapılacak.

- Kıyı kanununda reform yapılacak.

- İspanya dışındaki tanıtım ofislerinin yeniden yapılandırılması sağlanacak.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.