İspanya ekonomisinin can simidi turizm oldu...

Artan turizm gelirleri İspanya ekonomisinin can simidi oldu. İspanya’nın dış ticaret açığını turizm kapatıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İspanya ekonomisinin can simidi turizm oldu...

Son üç yılda ikinci kez resesyona giren İspanya ekonomisinin can simidi turizm oldu. 2012 yılı Temmuz ayı itibariyle 16 milyar 772 milyon Euro dış ticaret açığı olan İspanya, aynı dönemde turizmden 17 milyar 459 milyon gelir Euro elde etmeyi başardı

Son üç yılda ikinci kez resesyona giren İspanya ekonomisinin can simidi turizm oldu. 2012 yılı Temmuz ayı itibariyle 16 milyar 772 milyon Euro dış ticaret açığı olan İspanya, aynı dönemde turizmden 17 milyar 459 milyon gelir Euro elde etmeyi başardı. Yabancı turist akınına uğrayan İspanya için, 2012 yılı en çok gelir elde edilen ve en çok turist gelen ikinci sene olma yolunda ilerliyor.

İspanya Merkez Bankası’nın (Banco de Espana) verilerine göre, turizm sektöründe Ocak - Temmuz ayları arasında 23 milyar 877 milyon Euro gelir elde edildi. Bu dönemde yurtdışına giden İspanyolların yaptığı harcama yüzde 2,3 azalarak 6 milyar 417 milyon Euro’ da kaldı. 2012 yılında turizmden elde edilen gelir bir önceki seneye göre yüzde 0.6 artış gösterirken, 2011 yılında kırılan rekoru da egale etmiş oldu.

Bu arada turizm sektörü en iyi yaz dönemini geçirirken Haziran-Ağustos ayları arasında İspanya’ya gelen yabancı turist sayısı 21,6 milyonu buldu. Resmi tahminlere göre bu sene tüm zamanların en iyi turizm sezonu olacak ve yıl sonu itibariyle turist sayısı 58,1 milyona ulaşacak. Turist sayısında yaşanan artışın yanısıra yabancı turistlerin ülkede yaptığı harcamada da büyük artış gözleniyor.

Endüstri, Enerji ve Turizm Bakanlığı’nın rakamlarına göre, İspanya’ya gelen yabancı turistlerin Ocak-Ağustos ayları arasında günlük yaptığı harcamalar yüzde 7 artarak 107 Euro’ya kadar çıktı. Bir turistin ülkede kaldığı süre zarfında harcadığı toplam miktar ise yüzde 2,5 yükselerek 956 Euro oldu.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.