İspanya'dan emeklilere seyahat ve tatil desteği

İspanya hükümeti, hem İspanyollara, hem de İspanya’da yaşayan yabancılar da dahil olmak üzere ülkede yaşayan tüm emeklilere seyahat ve tatil desteği veriyor.

23/02/2024 13:15
İspanya'dan emeklilere seyahat ve tatil desteği

Euronews’te yer alan habere göre, İspanya hükümeti hem İspanyollar hem de İspanya’da yaşayan yabancılar da dahil olmak üzere ülkede yaşayan tüm emeklilere seyahat ve tatil desteği veriyor.

Kısa tatiller için 115 Avro ve daha uzun tatiller için 455 Avro gibi düşük bir maliyete sahip olan sübvansiyonlu seyahatleri destekleyen İspanya, bu sayede düşük sezonda gerçekleşecek seyahatleri artırarak turizmi yılın 12 ayına yaymayı ve sektörde daha fazla kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Gezilerin çoğu İspanya içinde, küçük bir kısmı ise, Portekiz sınırında gerçekleşiyor. Maliyeti 115 Avro civarında olan kısa geziler için, tatilciler muhtemelen ortalama dört gün boyunca ülkenin iç illerinde tipik bir ‘mini mola’ lokasyonunda kalacaklar. 455 Avroluk tatiller genellikle 10 gün sürüyor ve yararlanıcıların kıyı bölgelerini veya Kanaryalar ve Balear Adaları da dahil olmak üzere İspanya’nın adalarını ziyaret etmelerine olanak tanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.