İş dünyasının yeni buluşma noktası Şişli'de...

İstanbul’un kalbinin attığı Şişli’de 2011 yılında hizmete giren Listana Hotel, iş dünyasının yeni buluşma noktası oldu. İstanbul’un en yeni kent duraklarından biri olan ve ağustos ayında 3’üncü yaşını kutlamaya hazırlanan Listana Hotel, yeni turizm sezonuna üst yönetiminde değişiklik yaparak girdi.

31/12/2019 23:40
İş dünyasının yeni buluşma noktası Şişli'de...

Hasan Arslan

Sektörün deneyimli yöneticilerinden Erhan Kösemihal, mart ayında Listana Hotel’in Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Bu röportajda Turizm Aktüel okurlarına Listana Hotel’i tanıtan Kösemihal, ayrıca yeni otelinde gerçekleştirmek istediği planlarını anlattı.

Listana Hotel'i bize anlatır mısınız? Kaç odanız bulunuyor, oda özelliklerinden bahseder misiniz?

Listana Hotel, 25 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girdi. İstanbul’un Avrupa yakasının merkezi konumundaki Şişli’de bulunan otelimiz, business class konseptinde hizmet veriyor. İş oteli konseptinin tüm özelliklerini taşıyan Listana Hotel, şirketlerin ve iş adamlarının beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanmış, fonksiyonellik ve zerafetin ön planda olduğu butik bir oteldir.

İstanbul’un tarihi semtleri Osmanbey, Bomonti ve Şişli arasındaki merkezi konumu ile en önemli iş, alışveriş ve eğlence merkezlerine (Cevahir, Trump Towers, Zorlu Center, City’s, Profilo) ve önemli  hastanelere (Memorial, Amerikan Hastanesi, Şişli Etfal, Kolan Hospital, Türkiye Hastanesi, Çevre Hastanesi ) kolaylıkla ulaşılabilir lokasyonda bulunan Listana Hotel, modanın kalbi Nişantaşı’na ise  sadece 2 dakika yürüme mesafesindedir.

Otelimizde özel tasarım ürünlerle dekore edilmiş, şehir manzaralı ve genişlikleri 30m2 ile 40m2 arasında değişen 54 adet comfort oda yer alıyor. Tüm odalarımızda modern çalışma masaları, Tv ve uydu bağlantısı, mini buzdolabı, klima, elektronik emanet kasası (laptop size), açılabilir  pencere  sistemi, Fransız stil balkon, telesekreterli telefon, geniş ve kullanışlı gardırop, ortopedik yatak ve yastıklar, doğal tekstil ürünleri, geniş ve konforlu çalışma alanı, çay-kahve makinesi, ücretsiz ve her gün yenilenen çay-kahve, bitki çayı ve su tepsisi, ücretsiz wi-fi internet erişimi, data port, elektronik kartlı özel kapı sistemi bulunuyor.

Zemini granit kaplı özel tasarım banyolar, duş-duşa kabin, banyo aksesuvarları (bornoz, terlik, kişisel hijyen seti, ağız bakım seti, manikürseti, traşseti ), büyüteçli ayna ve saç kurutma makinesi ile donatılmıştır.

Otelinizin müşteri profilinden bahseder misiniz?

Otelimizi, İstanbul’a yurt içinden veya yurtdışından gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yanı sıra,  İstanbul’da yaşayıp farklı bir ortamda şehrin merkezindeki dinamizmi deneyimlemek ya da şehrin içinde ama zamanın dışında olabilmenin huzur ve ayrıcalığını yaşamak isteyen İstanbullu misafirlerimiz tercih ediyor.

Moda ve tekstil sektörünün kalbi Nişantaşı ve Osmanbey’e yürüme mesafesinde olan Listana Hotel’e yakın mesafede, yerli ve yabancı pek çok şirket, banka, hastane bulunuyor. Bu şirketlerin misafirleri, sağlık turizmi kapsamında (ameliyat sonrası konaklamalar, estetik ve saç ekimi operasyonları vb.) hastaneler ve özel sağlık merkezlerindeki uzun konaklama ihtiyacı olan hasta ve refakatçileri, konaklamak için Listana Hotel’i tercih ediyor.

Alışveriş imkanlarının çeşitliliği, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Haliç Kongre Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, Vialand Tema Park gibi çok önemli organizasyon merkezlerine yakınlığı, havalimanlarına, tarihi ve turistik semtlere (Sultanahmet, Haliç, Ortaköy-Boğaz hattı ) ulaşım kolaylığı, yerli ve yabancı turistler için otelimizi tercih edilir kılıyor.

Bölgenizde bulunan diğer oteller arasında Listana Hotel'i ayrıcalıklı kılan unsurlar nelerdir? Oteliniz misafirlerine sunduğu hangi imkanlarla ön plana çıkıyor?

Bölgemizde yukarıda saydığım avantajlar nedeniyle 5 yıldızlı zincir otel sayısı hızla artıyor. Önümüzdeki dönemde Şişli bölgesinin daha da popülerlik kazandıracağı düşünüyorum. Bölgenin artan cazibesinin, altyapı ve üst  yapı gelişmelerine çok olumlu yansıyacağı fikrindeyim.

Listana Hotel de, öncelikle bulunduğu bölgenin tüm avantajlarını taşıyor. Otelimizin kişiye özel hizmeti ön planda tutan butik yapısı, şık dekorasyona sahip, ferahlık hissettiren geniş odaları, gürültüden uzak huzurlu bir  konaklama imkanı sunması, otelimizi ön plana çıkaran en önemli özelliklerdir.

Listana Hotel’in şık dekorasyonu, üzerinin açılabilir olması ve ferah şehir manzarası bizi ayrıcalıklı yapan diğer özelliklerdir. Tabii hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil.  Otelimizin teras katında yer alan Listana Bistro Restaurant, uluslararası mutfağın yanı sıra, Türk-Osmanlı ve Akdeniz mutfağından da geleneksel lezzetler sunuyor. Zengin açık büfe kahvaltı, açık büfe öğle yemeği ve A La Carte  akşam yemeği hizmeti veren Listana Bistro Restaurant, Listana Hotel’i cazibe merkezi yapan en önemli unsur olarak dikkat çekiyor.

Otelimizin lobby katında yer alan 70 kişi kapasiteli toplantı salonu da, verimli bir toplantı için gerekli olan tüm teknik ekipmana sahiptir. Toplantı salonumuz ile, konaklamalı ya da konaklamasız pek çok toplantıya ev sahipliği yapıyoruz.

 Listana Hotel’de genel müdür olarak göreve başladıktan sonra, otelde ne gibi değişikliklere gittiniz?

Listana Hotel’de 2014 yılı mart ayında göreve başladım. Otelimiz bu yıl ağustos ayında 3’üncü yaşını kutlayacak. Listana Hotel’de benden önce idarecilik görevinde bulunmuş meslektaşlarımın emeklerine teşekküre derim. Otelimizin bitişik nizam binalar arasında farkındalılığının ve görsel dikkat çekiciliğinin arttırılması için dış cephenin çiçeklendirilmes ile işe başladık.

Oteller insan ile insana hizmet veren ve 24 saat yaşayan yerler olduğundan, gelişmeler ve değişen şartlara uygun proaktif bir çalışma ve müdahale gerektirir. Otelimizde sunduğumuz her hizmeti geliştirip, daha kaliteli ve sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz.

Son olarak, eklemek istedikleriniz var mı?

Zor bir süreçten geçen ülkemizde ileriye ümitli bakabilmemize vesile olan dinamik turizm sektörünün, yasasının da hazırlanması ile kalifiye personel istihdamını arttırabilmesini ve turizmin bir devlet politikası olmasını ümit ediyor, sektörümüze emek veren herkese saygılarımı sunuyorum.(shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.