İş Bankası'ndan turizme rekor kredi...

İş Bankası’nın turizm sektörüne verdiği destek, Tez Tour Grubu’na sağlanan 150 Milyon Amerikan Doları tutarındaki finansman ile artarak devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İş Bankası'ndan turizme rekor kredi...

Kullanım tarihinden itibaren 8 yıl içinde geri ödenecek olan söz konusu kredi, turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Kredi protokolünün imza töreninde konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İş Bankası Müdür Yardımcısı Suat İnce “Ülkemiz çok yüksek turizm potansiyeline sahip. Dünya geneline baktığımızda turizm sektöründe halen daha pastadan alabileceğimiz önemli bir pay var.

İş Bankası olarak bu öngörüyle, Akdeniz Bölgesi’nde turizm faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2006 yılında faaliyete geçirilen turizm ihtisas şubesi niteliğindeki Akdeniz Kurumsal Şubemiz ile sektörün gelişimine destek vermekteyiz. Bugün Tez Tour Grubu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma dâhilinde 150 milyon dolarlık bir finansmana imza atıyoruz ki bu rakam turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği de taşıyor” dedi.
 
Turizmin, İş Bankası’nın odaklandığı sektörler arasında olduğunu ve Tez Tour’la yapılan kredi protokolünün kazan-kazan modeliyle hem İş Bankası’na hem Tez Tour’a bu alanda ticaret geliştirme imkanı tanıyacağını belirten Suat İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük tur operatörlerinden biri olan Tez Tour, turizmin her alanında pek çok otel ve tedarikçi ile çalışıyor. Biz Tez Tour aracılığıyla bu kapalı entegre sisteme ulaşarak bu alanda ticaretimizi daha da geliştireceğimiz bir model oluşturduk.”        
 
Turizm sektöründe bir miladın yaşandığını ifade eden Tez Tour CEO'su Levent Aydın ise "Turizm sektörü bugünkü anlaşmayla Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyada ekonomiler küçülürken Türk ekonomisi ve turizmi büyümeye devam ediyor. İşte bu anlaşma bunun göstergesidir. Avrupalı turizm şirketleri ekonomik sıkıntılar içinde küçülüp  kendilerine yeni çözümler ararken biz çizdiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Tez Tour olarak hedeflerimiz büyüktür. Bu hedeflerimize yürürken İş Bankası ile yapmış olduğumuz bu işbirliği bize daha da güç veriyor. Türkiye'nin uluslararası turizm markası Tez Tour ile İş Bankası arasındaki bu anlaşmayla turizm sektörü  daha da güçlenmiştir" dedi.
 
Bölgenin önemli turizm markalarından biri olma hedefiyle faaliyetlerine 17 yıldır devam eden Tez Tour; İş Bankası tarafından sağlanan 150 milyon dolar tutarındaki finansman ile mevcut faaliyetlerini ve otel yatırımlarını önümüzdeki yıllarda genişleterek sürdürmeyi amaçlıyor.
 
Özellikle tur operatörlüğü faaliyeti kapsamında, 2010 yılında 850 bin turistin ülkemizi ziyaret etmesine aracılık eden Tez Tour Grubu, 2011 yılında ülkemize 1 milyona yakın turist getirmeyi hedefliyor. Ayrıca Grup, Amara World ve Palmariva markalarını taşıyan, toplam 2410 oda, 5270 yatak kapasitesine sahip 6 otelin işletmeciliğini yapıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.