İrfan Önal’dan, ‘Turizm 2030’ kitabı

Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Tanıtma Genel Müdürü şimdi bakanlık müşaviri olan İrfan Önal’ın, sektöre ilişkin deneyim ve birikimleri ile geleceğe ilişkin öngörülerinin yer aldığı Turizm 2030 kitabı çıktı. Önal daha önce de “Covid 19 ve Turizm” kitabını yayınlamıştı.

21/12/2022 13:56
İrfan Önal’dan, ‘Turizm 2030’ kitabı

Önal, kitabı ile ilgili olarak şunları söyledi, “Turizm sektörümüz kriz zamanlarında genellikle taktiklere yönelerek zor zamanları atlatmaya çalıştı. Bu durumla ilgili olarak tasarım yaklaşımının zor zamanlarda stratejiyi yenileme ve “daha iyi” bir duruma ulaşma konusunda önemli rol oynadığını belirtmeliyim. Böyle zamanlarda kısa vadeli ihtiyaçların baskısını görerek uzun vadeli hedefleri fark edip değişen durumlardan yeni ürünler ve beklenmeyen fırsatlar elde edilebilir.

Turizm 2030 kitabı böyle bir zamanda oluşan fırsatı ve yenilenme gereksinimini vurgulayarak daha iyi bir turizm yönetimini tasarlama çalışmalarına dikkat çekmek için yazıldı. Bütün tecrübelerin üzerine tasarım yaklaşımıyla yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştım.

Covid-19 salgını ortamında insan durunca turizm de durdu, ancak problemleri ve ihtiyaçları gündemimizde daha net olarak yer aldı. Kitap, bu durumu inceleyerek ülkemiz için yeni bir turizm yönetimi tasarımı öneriyor. Kitabı edinmek için: https://play.google.com/store/books/details?id=Fx6gEAAAQBAJ


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.