İranlılar da tatil için oraya akıyor...

Yılın ilk altı ayında bu ile gelen İranlı sayısı yüzde 101 artış gösterdi! Yasaklı şarkıcıları bile buraya konser için geliyor. İranlılar, yıllardır tatil için tercih ettiği Dubai'den sonra rotayı Türkiye'ye çevirdi. İranlı turistlerin Türkiye'de en çok tercih ettiği turizm merkezlerinin başında ise, Antalya yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İranlılar da tatil için oraya akıyor...

Antalya'ya gelen turistler arasında ilk sırayı Ruslar ve Almanlar alırken, Türk turizm şirketlerinin İran'da yaptıkları tanıtım çalışmaları sonucunda Antalya'ya yılın ilk 6 ayında gelen İranlı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101 artış gösterdi.

Antalya'ya 2007 yılında 13 bin 791 İranlı turist gelirken, bu sayı 2008 yılında 28 bin 167'e, 2009'da da 33 bin 666'ya yükseldi. 2010 yılında bölgeye gelen İranlı turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 133,2 artarak 78 bin 864'e ulaştı.

Bu yılın ilk 6 ayında Antalya'ya gelen turist sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101 artış göstererek 62 bin 810 oldu. Sadece Haziran ayında Antalya'ya gelen turist sayısı ise bir önceki yıla oranla yüzde 132 artış göstererek 14 bin 242 oldu.

-İRAN PAZARI GELİŞİYOR-

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran pazarının gelişmeye açık bir pazar olduğunu söylerken, ''Her geçen gün büyüme kaydediyor'' dedi.

Tur operatörlerinin İran pazarında ciddi çalışmalarda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, ''Antalya'da seyahat acentesi açan çok sayıda İran vatandaşı var. Bu da buraya güveni artırıyor. Kendi milletlerinden de tur operatörleri olması güven telkin ediyor. Siyasi kriz yaşanmadığı sürece önümüzdeki yıllarda İran pazarındaki artış devam eder'' diye konuştu.

İranlıların, çarşıya çıkarak ciddi para harcadığını ve bunun esnafın memnun ettiğini söyleyen Kerim Çavuşoğlu, ''İranlılar diğer turist gruplarına göre daha çok alışveriş yapıyorlar. Özellikle, tekstil, deri, hediyelik eşya gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriyorlar'' açıklamasında bulundu.

-YASAKLI ŞARKICI ANTALYA'DA-

Bu arada şarkıları yüzünden ülkesinde yasaklı olan ve ABD'de yaşayan İranlı şarkıcı Dariush Eghbali, 30 Temmuz'da Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek.

İranlı bir organizasyon firması tarafından düzenlenen konser için Muratpaşa Kaymakamlığı'ndan izin alındı. Kaymakamlığın, konser esnasında İran ve Türkiye arasındaki ilişkilere rahatsızlık verebilecek slogan ve afişe yer verilmemesi konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.