İranlı turistlerin Nevruz rotası, İstanbul...

Kişi başı harcama oranının yüksekliğiyle ile sadece turizmcilerin değil perakendecilerin de gözdesi olan İranlı turistler, 21 Mart Nevruz Bayramı tatili nedeniyle rotayı İstanbul'a kıracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İranlı turistlerin Nevruz rotası, İstanbul...

2010'a göre İranlı turist sayısında %15 artış beklenirken, perakendeye katkısı %30'u bulacak. Perakende sektörünün yüzünü sadece İstanbul Shopping Fest değil, 21 Mart'taki Nevruz için gelen İranlı turistler de güldürecek. 40 gün 40 gecelik alışveriş festivali için hazırlanan firmalar, gelecek hafta İstanbul'a bir haftalığına tatile gelecek İranlı turistle çifte bayram yapacak. Başta alışveriş merkezleri olmak üzere perakende sektörü 21 Mart haftasına kilitlenirken, kişi başı harcama oranı yüksek olan İranlı turistlerin cirolarda yüzde 30 artış yaratması öngörülüyor.

 

Otelciler de Nevruz'a sevindi...

 

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ise 'Geçen yıl hiç beklemediğimiz bir şekilde Nevruz'da İstanbul'a İranlı turist akını olmuştu. Bu yıl geçen seneye göre İranlı turist sayısında yüzde 15 artış bekliyoruz' dedi. Bayındır, 'Japonya'da yaşanan felaket hem İstanbul hem de Kapadokya bölgesini etkileyecek. Dolayısıyla Nevruz Bayramı nedeniyle İran'dan gelecek olan turist akınının Japon turist kaynaklı azalışı kompanse edecektir' dedi.

 

Başta İranlılar olmak üzere Ortadoğu turist açısından en gözde alışveriş merkezleri arasında İstinye Park başı çekiyor. İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, İranlı turistlerin cirodaki payının yüzde 7 olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: 'Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemi İranlılar da dahil olmak üzere Ortadoğulu turistin en yoğun olduğu dönem. 21 Mart haftasından çok, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını kapsayan dönemde büyük bir artış bekliyoruz.' (Aylin Löle-Akşam)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.