Irak'la krize geçici çözüm...

Irak’la yaşanan uçuş krizi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın devreye girmesi üzerine geçici olarak çözüldü. Çağlayan, Irak’ın Türk uçaklarına uyguladığı uçuş yasağıyla ilgili dün gün boyu temaslarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Irak'la krize geçici çözüm...

Ekonomi Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında Irak tarafıyla sürekli irtibat halinde olan Çağlayan, gazetecilerin sorusu üzerine “‘Bu karar iyi düşünülmemiş, biraz ani refleksle verilmiş bir karar” tepkisini göstererek, şunları söyledi:

Siyasi meseleye dönüşebilir...

“Irak bizim en önemli ihracat pazarlarımızdan biri. İhracatta ilk 5 içerisinde ve yüksek performans gösterdiğimiz bir ülke. O firmalardan bir tanesi ile telefonla görüştüm. Dedim ki ‘bak bu iki ülke arasında siyasi bir mesele haline dönüşebilir.’

THY günlük 6 sefer yapıyor. Şu anda trafik kilitlenmiş, onlar uçaklarını göndermiyorlar, bizim uçaklarımıza izin vermiyorlar. Irak’ın yaklaşımını doğru bulmuyorum. Onlar kendi uçaklarının Türkiye’ye inmesi halinde haczedileceği endişesiyle işi bu noktaya kadar getirmişler. Fakat bu kadar stratejik işbirliği yaptığımız bir ülkeyle ilişkimizin bozulmasına asla izin vermeyiz.”

1 hafta süreyle yasak kalktı...

Yoğun temaslar üzerine Irak Sivil Havcılık Otoritesi Türk uçaklarına uyguladığı iniş engelini 1 hafta süreyle kaldırdı. Bu gelişme üzerine her iki ülke uçakları da seferlerine başladı. Alacaklı olan Türk firmalarının 1 hafta içinde Irak kamu kurumları ile bir araya gelerek, sorunun kökten çözümünü konuşması kararı alındı. (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.