İntikam tatili başlasın... Yılın en popüler seyahat trendi

Ülkeler bir bir sınırlarını turistlere açmaya başladı. Pandeminin de etkisinin azalmasıyla seyahat özgürlüğü artarken aklınızdaki tatil planlarını baştan yazacak bir terim ortaya çıktı: İntikam tatili.

17/05/2022 11:28
İntikam tatili başlasın... Yılın en popüler seyahat trendi

Ülkeden değil, evden dahi çıkamadığınız o günleri telafi etmek istiyorsanız, bu tatil tam size göre. Pandeminin etkilerinin hayatımızdan yavaş yavaş çekildiği şu günlerde tatil planlarını yapmaya başladıysanız  bu yılın en popüler seyahat trendi ‘İntikam tatili’ terimine mutlaka göz atın.

Ailelerin bir araya geldiği, büyük harcamaların yapıldığı ve favori yerlerin tekrar tekrar ziyaret edildiği ‘İntikam tatili’, CNN’e göre bu yılın en popüler seyahat türü olacak.

İNTİKAM TATİLİ NEDİR?

Peki ‘intikam tatili’ nedir? Her ne kadar intikam kelimesi akıllarda olumsuz bir çağrışım yaratsa da iki yıldan uzun bir süredir tatil yapamayan hatta evinden çıkamayan insanlar için büyük bir umut taşıyor.

PANDEMİDEN İNTİKAM ALMAK

Aslında pandemiden ve corona virüsten intikam almak anlamına gelen ‘intikam tatili’ bir anlamda pandemide yapamadığımız her şeyi yapmak ve özgürlüğün tadını çıkarmayı işaret ediyor.

ÖZÜNDE YATAN FİKİR: SEYAHAT ETMEYİ SEVMEK

‘İntikam tatili’ fikri, kaybedilen zamanı belirli bir yere giderek telafi etmekten ziyade seyahat etmeyi sevmekle bağdaştırılıyor. Aslında 2021 yılında ortaya çıkan terim, pandemi her ne kadar hayatımızdan tamamen çıkmamış olsa da esnetilen tedbirler ve azalan vakalarla yeniden yükselişe geçti.

"HAYAT ÇOK KISA" DEMENİN FARKLI BİR YOLU

NTV'de yer alan habere göre, Amerika Seyahat Danışman Topluluğu’nun Başkanı Erika Richter, “Bu terim bir nevi ‘Hayat kısa. Tatile gitmek, ailemle daha fazla vakit geçirmek, insanlarla ve doğayla daha iç içe olmak ve beni canlı hissettirecek deneyimler yaşamak istiyorum’ demenin farklı bir yolu” diyor.

HERKES SEYAHAT ETMEK İSTİYOR

'İntikam’ kelimesinin seyahat ile özdeşleştirilmesini çok doğru bulmayan bir kesim olsa da herkes tüm dünyanın geçirdiği bu kötü sürecin ardından insanların seyahat etme arzusunun yükseldiği konusunda hemfikir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.