İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen World Travel Market (Dünya Seyahat Fuarı), Egeli turizmcilerin 2019 yılına ilişkin umutlarını güçlendirdi.

10/11/2018 18:47
İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi

İngiliz pazarı açısından önemli Londra WTM Fuarı’nın önümüzdeki yıl yaşanacak gelişmelere ilişkin ipuçları verdiğini belirten İzmirli turizmciler, “Brexit süreci yaşayan İngiltere yönünü Türkiye’ye çevirdi. 2019 yılı tüm zamanların en iyi yılı olacak” dedi.

Londra’da 5 - 7 Kasım 2018 günleri arasında düzenlenen Dünya Seyahat Fuarı, 182 ülke ve bölgeden 5 bin 100 dolayında katılımcı ve 51 binden fazla yararlanıcıyı buluşturdu. Egeli turizmciler, dünya turizm sektöründeki gelişmelerin, seyahat eğilimlerinin ele alındığı Dünya Seyahat Fuarı’nda yerini aldı.

Egeli turizmcilerden Londra çıkarması

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Orhan Belge, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Strateji ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ensarioğlu, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) İzmir standında buluştu.

İZKA ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile yerel yönetimlerin yönetici ve temsilcileri İzmir standında bir araya geldi. ETİK'ten yapılan açıklamada, fuarın dünya turizminin yeni eğilimleriyle tanışma, sektör profesyonelleriyle buluşma ve tanıtım için önemli bir fırsat yarattığı belirtilirken, İngiliz pazarı açısından önemli olan WTM Londra’da ülkenin, bölgenin ve İzmir’in tanıtımı için çaba harcandığı belirtildi. Ayrıca, yüz yüze görüşmeler yoluyla ülkemizin turizm potansiyelinin anlatıldığı, fuarın İngiltere pazarını geliştirme yolunda yararlı olduğunu dile getirildi.

Almanya'dan sonra İngiltere geliyor 

İngiltere’nin Almanya’dan sonra Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke olduğuna dikkat çekilen aqçıklamada, şu görüşlere yer verildi: "İki yıllık yavaşlamanın ardından yeniden canlanan İngiltere pazarının yılın on aylık döneminde yüzde 15 artış gösterdi. İzmir turizmi yükselişini sürdürüyor. 2015’ten sonra kruvaziyer turiziminin hemen hemen sıfıra indiği böyle bir dönemde, ne varsa yine hava yoluyla gelen turistte var.

Kriz olmasına rağmen etkin ve güçlü pazarlama çalışmalarıyla İzmir’deki rakamları yukarılara çekmeye çalışıyoruz. Londra WTM Fuarı İngiliz pazarı için çok önemli. İngiliz turistler iklimi, havası, doğası, kültürü, tarihiyle tatil için özellikle Ege’yi tercih ediyor. Bu nedenle İngiltere pazarının İzmir ve Ege için önemi büyük. Antalya’da olduğu gibi, her şey dahil konseptiyle odaya kapanmayan bir turist profilinin Ege’yi tercih ettiğini görüyoruz.”

  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.