İngiltere'nin İspanya yasağı Türkiye'ye yarayacak

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "İspanya'ya giden 18 milyon İngiliz turistin ne kadarının seyahat etme motivasyonu varsa, Yunanistan ile Türkiye bölüşecek. Bu yıl İngiliz pazarı beklentimizin üstünde gerçekleşebilir" dedi.

29/07/2020 22:34
İngiltere'nin İspanya yasağı Türkiye'ye yarayacak

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yurt dışı tarafında 2020’nin yüzde 70 civarında bir kayıp ile kapatılacağını aktararak, “9-10 Milyar Dolarlık döviz girdisi ve 15-16 milyon turist ile yılı kapatırız gibi gözüküyor” dedi.

İngiltere'nin İspanya’ya yılda yaklaşık 18 milyon turist gönderdiğini söyleyen Bağlıkaya, İngiliz turistlerin İspanya yerine Akdeniz’deki başka bir ülkeyi tercih ihtimallerinin arttığını belirtti.

Yunanistan ile Türkiye bölüşecek

Firuz Bağlıkaya, "Bize seyahat yasakları yok, karantina da uygulamıyor. 18 milyon İngiliz turistin ne kadarının seyahat etme motivasyonu varsa, Yunanistan ile Türkiye bölüşecek. Bu yıl İngiliz pazarı beklentimizin üstünde gerçekleşebilir" diye konuştu.

Başkan Bağlıkaya, bu bayrama kadar otelini açmayanların bundan sonra açacağını düşünmediğini ifade ederek, Rusya ve Orta Avrupa pazarının açılması durumunda otel doluluklarının artacağını, kasım ayının ortasına kadar sezonun sürebileceğini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.