İngiltere’den sonra Almanya da turizm bakanlığı kurulmasını istiyor

Ülkelerin turizmdeki konumuna göre turizm bakanlığı olanlar var olmayanlar var. Kimileri bakanlığı lağvedip kaldırırken kimilerinde kurulması isteniyor. Örneğin Almanya’da turizm bakanlığı yok. İspanya’da turizm bir başka bakanlığın bünyesinde.

21/10/2021 11:09
İngiltere’den sonra Almanya da turizm bakanlığı kurulmasını istiyor

Avrupa’nın önemli turizm ülkelerinden İngiltere ve Almanya’da sektör Turizm Bakanlığı kurulmasını istiyor. İngiltere Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (ABTA) Başkanı Mark Tanzer, ülke için bu kadar önemli bir sektörün bakanlığının olmamasının eksiklik olduğunu, sektörün hükümet nezdinde “üvey evlat” konumunda olduğunu belirterek, pandemi nedeniyle yaşanan sorunların turizm bakanlığına gereksinim olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hükümetin pandemi ortamında süreçten en çok etkilenen seyahat endüstrisine gereken ilgiyi göstermediğini söyleyen ABTA Başkanı pandemi gibi olağanüstü dönemler bir yana olağan dönemlerde de yaşanan sorunlara çözüm getirecek sektörün kamu yönetimi ile daha sağlıklı ilişkide bulunmasını sağlayacak ve sektör ile ilgili yapması gerekenleri yerine getirilebilmesi için turizm bakanlığı kurulmasını istedi.

Meyer: Milli turizm stratejisinin gereği

Alman Turizm Derneği (DTV) Başkanı Reinhard Meyer, Alman Turizm Günü vesilesiyle Berlin'de düzenlediği basın toplantısında sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken sektörün pandemi döneminde ağır darbe yediğini hükümetin bu alanda uğranan kayıpları telafi etme noktasında sektöre yardımcı olmasını istedikten sonra bunun için kurulacak yeni hükümette turizmin şimdiki bir bakanlığın altında olmaktan çıkarılıp doğrudan bir bakanlık olarak düzenlenmesini istedi.

Meyer konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Doğrudan ve yalnız turizmden sorumlu bir olmalı. Bu uzun süreden beri eksikliği duyulan bir ihtiyaçtı. Pandemi döneminde bu ihtiyaç daha da arttı. Turizm bakanlığı milli turizm stratejisinin de gereğidir. 

Bu arada İnternet Seyahat Satış Derneği (VIR) de yeni hükümet kuruluş çalışmaları sırasında sektöre ilişkin partilere ilettiği talepleri arasında dijital bir bakanlığın oluşturulması da var. (TurizmGazetesi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.