İngiltere’ye 'Olimpiyat' dopingi...

İngiltere ekonomisine 26 Milyar Dolar'lık katkıda bulunması beklenen olimpiyatların sponsoru Lloyds Bank’ın raporuna göre, 62 bin 200 kişiye de yeni istihdam sağlanacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiltere’ye 'Olimpiyat' dopingi...

Bu ay sonunda başlayacak ‘2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ İngiltere ekonomisine yaklaşık 26 milyar dolarlık (16.5 milyar Sterlin) katkıda bulunacak. Olimpiyatların sponsoru Lloyds Bank tarafından hazırlanan raporda, ekonomik artışın 2005-2017 yıllarını yani oyunların İngilizler’e verildiği tarih ile bitişinden sonraki beş yılı kapsadığına dikkat çekildi.

Raporda, gelirin en büyük bölümünü olimpik sitelerin inşaatı ve turizmdeki artışın oluşturacağı vurgulanarak, “İngiliz ekonomisine toplamda 16.5 milyar sterlinlik katkı yaratacak ve toplamda 62 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak. Ekonomik kazanımın, 5 milyar sterlini (14.1 milyar lira) olimpiyatlardan sonraki beş yılda oyunlar için yapılan sitelerin diğer amaçlı kullanımına dönüştürülmesiyle ve yine turizmdeki artışla elde edilecek” bilgisine yer verildi. 

Mutluluk etkisi...

Londra 2012’nin, İngilizler’de ‘mutluluk etkisi’ yaratacağına dikkat çekilen raporda, bunun tüketici harcamalarını yükselteceğine de yer verildi. Raporda şu ifadelere yer verildi: “ Londra 2012 Olimpiyatları, İngiltere’nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en önemli spor turnavası. Araştırmamızın sonuçları, Londra 2012’nin istihdam, turizm, tüketici harcamaları ve yaşam standartlarını sadece bu yıl değil gelecek bir çok yılda destekleyip artışına yardımcı olacağına işaret ediyor. Ülke ekonomisinin durumu göz önüne alındığında böyle bir fırsat daha iyi bir zamanda gelemezdi. Bu kıvılcım İngiltere 1996’daki Avrupa Şampiyonası’nda kişi başı 259 dolarlık (165 sterlin) kazanç oluşturdu. Olimpiyatlarda da en az bu kadar bir gelir bekliyoruz.”

Londra 2012’nin Avrupa’dan 10 milyon, diğer ülkelerden ise 1.2 milyon ziyaretçiyi ülkeye çekmesi bekleniyor. Ziyaretçilerin turizm gelirine gelecek beş yıl sürecek artış sağlayacağı belirtilen raporda etkinin, İngiltere, İskoçya ve Galler’i kapsayacak şekilde tüm Britanya’da 3.i milyar dolar (2 milyar sterlin) gayri safi milli hasıla yaratacağı hesaplanıyor. Gelirde en büyük payın yapı ve inşaattan elde edileceği belirtilen tahminlere göre, bunun 2017 itibariyle ‘gayri safi milli hasılaya’ 21.2 milyar dolarlık (13.5 milyar sterlin) katkı sağlaması öngörülüyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.