İngiliz turist olmazsa olur mu?

İngiliz turist en fazla katma değeri İspanya’da yaratırken, Türkiye ilk 10 ülke içinde yer alıyor.

16/10/2020 12:36
İngiliz turist olmazsa olur mu?

İngiliz seyahat acenteleri ve turoperatörlerinin birliği olan ABTA tarafından hazırlanan “Tourism for Good; A roadmap for rebuilding travel and tourism” adlı yeni rapora göre; İngiltere’den yurtdışına çıkan turistler dünya destinasyonlarına toplam 37 Milyar Sterlin'in üzerinde ekonomik katkı yapıyor.

İngiliz turist en fazla katma değeri İspanya’da yaratırken, Türkiye ilk 10 ülke içinde yer alıyor.

İngiltere’de Outgoing pazarı ne kadar iş hacmi yaratıyor?

İngiltere İstatistik Ofisi verilere dayanan ve ABTA tarafından açıklanana rapora göre; İngiltere’de yurtdışı çıkışlar; uçuşlar ve paket tatiller gibi seyahat hizmetlerinden elde edilen gelir gibi, 16 Milyar Sterlin dolayında doğrudan ekonomik etki yaratıyor. Toplam etkinin ise, 37 Milyar Sterlin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz turistin dünya istihdama katkısı ne?

Tahminlere göre bu katkıların; 6,4 Milyar Sterlini vergi geliri şeklinde. Birleşik Krallık’tan giden turistler, yurtdışında yaklaşık 46 Milyar Sterlin harcama yaparken 221 bin tam zamanlı iş yaratıyor. Bağlantılı sektörlerdeki işler de dahil edersek 526 bin kişiye çıkıyor.

İngiliz turist, kaç destinasyonu ekiliyor?

Turizmdatabank.com’un derlediği bilgilere göre; İngiltere’den yurtdışına giden turistler, ev sahibi ülkenin ekonomisine; Doğrudan Gayri Safi Katma Değer gibi, önemli değerler katıyor.

Mesela; İngiliz turistin yurtdışı turizm harcamalarının % 88’i, dünya çapında 50 destinasyonda yapılıyor. Bu oran aynı 50 ülkede, gecelemelerde % 86, tüm ziyaretlerde % 93.

İngiltere’den çıkan turistler son yıllarda diğer ülke ekonomilerinde toplam 45-46 Milyar Sterlin harcıyor. Ülkenin, doğrudan küresel Gayri Safi Katma Değere 28,8 Milyar Dolar katkısı var. Dünya genelinde 1,1 milyon işi de doğrudan destekliyor.

Turizme bağlı tedarik zincirlerindeki harcamalar da hesaba katıldığında, İngiltere’nin Gayri Safi Katma Değere toplam 81,4 Milyar Dolar’lık katkısı olduğu ve dünya genelinde 2,7 milyon işi desteklediği tahmin ediliyor.

İngiliz turistler en çok hangi destinasyonda katma değer yaratıyor?

Yurtdışına çıkan İngiliz turistin, en fazla katma değer yarattığı ülke sıralamasında İspanya açık ara başı çekiyor. İngiliz turist en fazla katma değeri İspanya’da yaratırken, Türkiye ilk 10 ülke içinde yer alıyor. Onu; ABD ve Fransa izliyor.

En fazla katma değer yaratılan 10 ülke içinde Türkiye ilk 10 destinasyon içinde yer alırken; Yunanistan, İtalya ve Portekiz, ülkemizin üzerinde bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.