İşte İngiliz turistin kış tatilindeki vazgeçilmezi

Enerji krizi ve aran fiyatlar nedeniyle kış mevsimini ucuz tatil yapacakları yer arayan İngilizler için Türkiye TL’deki değer kaybının da etkisiyle en ucuz olduğu halde ilk sırada tercih edilen destinasyon değil.

08/12/2022 12:55
İşte İngiliz turistin kış tatilindeki vazgeçilmezi

İngiltere seyahat acentesi "On The Beach" tarafından hazırlanan rapora göre, İngilizler 2022-2023 kış turizm sezonunda İspanya’nın Kanarya Adaları’nı ilk sırada tercih ediyor. Raporda Kanarya Adalarındaki fiyatların yüksek olduğu bu durumun, rakip ülkelerden Türkiye’ye yaradığı belirtiliyor.

Buna rağmen İngilizler soğuk kışı geçirecekleri sıcak ülkeler arasında tercih yaparken, ilk sırada yüzde 40 ile İspanya’nın Kanarya Adaları’nı seçti. 2 ve 3. sırada da İspanya’nın Madrid ve Balear’ı var. Türkiye ise, yüzde 6.9 ile 4. sırada tercih ediliyor.

İngilizlerin yüzde 65'inden fazlası, sıcak kış için İspanya'yı tercih ediyor

Rapor ile ilgili haberin yer aldığı Travel Weekly’de, İngilizlerin yüzde 65'inden fazlasının sıcak kış için İspanya'yı tercih ettiği belirtiliyor. Araştırma sonuçlarını değerlendiren tur operatörleri, İngilizler için Doğu ve Akdeniz'deki sıcak destinasyonların Kanarya Adaları’ndan daha rekabetçi ve daha ucuz seçenekleri olduğuna işaret edilerek, fiyatların yüksek olmasının tercihlerin adaların aleyhine dönmesine neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Araştırmayı yapan "On The Beach" Müşteri Direktörü Zoe Harris, “Kış destinasyonu olarak Kanarya Adaları'nın ilk sırada yer alması şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, ortalama olarak, yedi gecelik her şey dahil konaklama için en pahalı yerlerden biri. Buna karşılık sunduğu hizmet ve fiyatlarıyla Türkiye ve Mısır gibi destinasyonlar var. Bu nedenle talep, Kanarya ve  yüksek fiyatlı diğer destinasyonlardan Doğu Akdeniz’in diğer destinasyonlara kayabilir” diye konuştu.

Bu arada Jet2 ve TUI kış sezonu için Kanarya Adaları'na koydukları uçak sefer sayısı ve koltuk kapasitesini artırdı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.