İlk defa bir TÜRSAB Başkanı oraya gitti

Turizm pastasından yeterince pay alamadıklarından yakınan, 5 yıldızlı tek bir otelin bulunmadığından dertlenen Niğdeli turizmciler, illerine ilk kez bir TÜRSAB Başkanı geldiği için mutlu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'yı ağırlayan turizmciler, kent turizminin sorunlarını ilettiler.

28/11/2019 12:19
İlk defa bir TÜRSAB Başkanı oraya gitti

Niğde’de bir otelin toplantı salonunda bir aya gelen Niğde Turizmciler Derneği yöneticileri ve üyeleri, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç, Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergün, Selim Gültekin ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in de katıldığı bir toplantı düzenledi.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kısa bir süre sonra Niğde’yi ziyaret öncesi ilin turizm potansiyeli, Kapadokya içerisinde yeri, turist kazandırmanın yolları, ön plana çıkarılması gereken turizm alanları ve eserleri, ildeki yeni oluşturulması gereken alternatif turizm kaynakları ele alındı.

Niğde’nin turizmde hangi noktada?

Toplantıda Niğde Turizmciler Derneği Başkanı Bahar Şahiner, Niğde’nin turizmde hangi noktada olduğunu, Niğde’nin Kapadokya’nın turizm ele alındığında neresinde olduğumuzun ele alınarak çok yakınımızda bulunan ve turizmden çok büyük bir pay alan Nevşehir bölgesinden, ilimizin turizm açısından nasıl bir pay alabileceği gibi çok önemli konularda görüşlerini anlattı.

Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergün de, Niğde turizminin ele alınması adına önemli bir çalıştay olduğunu dile getirerek, ilin turizmden daha fazla pay alması için yapılması gereken ne varsa yapılacak önerilerin değerlendirilmesi ve ilin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapılması için gerekenin yapılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.

Niğde'de turizmin gelişmesi için Belediye neler yapıyor? 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’de yaptığı konuşmasında Niğde’de turizmin gelişmesi açısından belediye olarak her türlü imkanı seferber ettiklerini belirterek, özellikle kale bölgesinde başlayan çalışmaların kentin turizmine çok olumlu etkilerinin olacağını dile getirdi. Özdemir, ayrıca turizmin sektörünün içerisinde olan insanlarımızın, kurumlarımızın önerilerinin de kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya başkanlık yapan Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç’da Niğde’de turizmin daha iyi bir noktaya taşınması için her türlü potansiyeli valilik olarak ele aldıklarını ve desteklediklerini, bir süre önce hayata geçirilen Marka Kent Projesi’nin de ilin turizmine ve tanıtımına katkı sağlamayı amaçladığını dile getirdi. Çalıştayda Niğde’de turizm faaliyeti yürüten sektörün önde gelen kuruluşları da söz alarak sorunları ve taleplerini dile getirdiler.

İlk defa bir TÜRSAB Başkanı Niğde'ye geldi 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da, Niğde’ye geldi. Niğde’de faaliyet gösteren turizm acentelerinin yöneticileri ile görüşen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 1 Aralık'ta yapılacak olan 24. TÜRSAB Genel Kurulu ilişkili olarak acentelerle görüştü.

Niğde Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıda turizmciler, Başkan Bağlıkaya’ya Niğde turizmi hakkında bilgi vererek, sorunlarını dile getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.