İksir Resort Town’da, ‘Binicilik Şenliği’ düzenleniyor

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun, 20 ile 21 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği Mini Derby ve Atlı Dayanıklılık yarışları, Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda gerçekleşecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İksir Resort Town’da, ‘Binicilik Şenliği’ düzenleniyor
Kapalı ve açık manejleri ile binicilik alanında ülkemizin sayılı tesisleri arasında yer alan İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda, Atlı Dayanıklılık ve Mini Derby Kupa yarışları yapılacak.
Türkiye Binicilik Federasyonu ve İksir Resort Town Tatil Kasabası işbirliği ile Kastamonu- Daday’da ilk kez düzenlenecek olan ulusal yarışın, geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. İksir Resort Town’un ev sahipliğinde gerçekleşecek yarışlar ile Daday’ın atlı sporlar denilince ilk sıralarda yer alması hedefleniyor.

Ülke genelinden, 30’a yakın binici katılacak
Mini Derby ve Atlı Dayanıklılık yarışlarına; ülke genelinden 30’a yakın binicinin katılması bekleniyor. Binicilik şenlikleri içerisinde, doğanın içinde yaklaşık 35 kilometrelik doğal parkurda atlı dayanıklılık yarışları da yapılacak.

Profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedefliyor
İksir Resort Town Tatil Kasabası, 50’nin üzerindeki aktivite ile yaşama renk katıyor. Bu aktivitelerden biri de, kapalı ve açık manejde profesyonel binicilik eğitimleri verilmesidir. Profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden İksir Resort Town Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, “İşletmemizde, profesyonel eğitmenler tarafından binicilik eğitimleri, faaliyete başladığımız günden itibaren devam ediyor ve profesyonel biniciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Aynı zamanda, Türkiye Binicilik Federasyonu ile düzenleyeceğimiz yarışlar ile de bu alanda Daday’ın bir marka olmasını planlıyoruz. Daday kültüründe, atın önemi farklıdır. Eğitim ve alt yapı desteğiyle Daday’ın, binicilik konusunda önemli bir noktaya geleceğine inanıyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.