İki popüler Avrupa şehri daha turizm vergisi getiriyor

Giderek daha fazla Avrupa şehri ,turist vergisi getiriyor. Yani önümüzdeki yıldan itibaren Amsterdam, Avrupa'nın en yüksek turizm vergisini uygulayacak ve Venedik, şehre bir günlüğüne gelen yolculardan ücret alacak.

16/02/2024 12:35
İki popüler Avrupa şehri daha turizm vergisi getiriyor

LRT, şu anda Litvanya'nın başkentinde turizm vergisinin kişi başı gecelik 1 Euro olduğunu yazıyor. Vergi otellerde, pansiyonlarda, apartman dairelerinde ve diğer konaklama işletmelerinde gecelik konaklamalar için ödeniyor. Genellikle de konaklama fiyatına dahil oluyor. Halk TV'de yer alan habere göre, alınan fonlar Vilnius'un çekiciliğini artırmak ve turizm projelerini geliştirmek için kullanılacak.

Ayrıca Portekiz'in Penaeus kasabasının yetkilileri, aşırı turizmin etkilerini telafi etmek için gecelik 1 Euro vergi uygulamaya karar verdi. SchengenVisaInfo, turizm vergisinin getirilmesinin belediyenin altyapısı üzerindeki sosyal ve çevresel yükü hafifletmeyi amaçladığını yazıyor.

Penei Belediye Meclisi, verginin getirilmesinin nedeninin son yıllarda bölgeye gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını kaydetti. Oteller, misafirhaneler, turistik köyler, kamp alanları, turizm işletmeleri vb. konaklama işletmelerinde uygulanacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.