İKÇÜ Turizm Fakültesi’nden, Göç Uyum ve Turizm Paneli
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’ etkinliğinin konukları, Duisburg-Essen Üniversitesi, Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Eren Alper Yılmaz oldular.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi söyleşileri kapsamında düzenlenen ‘Göç, Uyum ve Turizm’ konulu etkinliğimiz fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’in açılış konuşması ile fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Volkan Altıntaş’ın moderatörlüğünde, Duisburg-Essen Üniversitesi, Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Eren Alper Yılmaz’ın katılımlarıyla 11 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan göç alan, göç veren ve transit ülke kavramlarının artık ayrı ayrı düşünülemeyeceğini, Avrupa özelinde kadınların da göçe katıldığını, Türk kökenli göçmenlerin de birçok alanda başarılı olduğunu, çifte vatandaşlık kavramının kişilerin aidiyetlik hissi bakımından önem kazandığını ve kültürel asimilasyon dışında sosyal hayat içerisinde eğitim, yaşam gibi alanlarda farklılık olmamasının öneminden bahsederek Türkiye-Almanya özelinde göç, uyum ve turizm kavramlarını değerlendirdi.
Dr. Eren Alper Yılmaz ise 21. yüzyılın göç çağı olarak da adlandırıldığını, göçmenlerin daha çok turizm ve eğlence sektöründe çalıştığını, göç kavramının kültürel boyutunda ise yerleşik yabancı olarak adlandırılan turizm bölgelerine göç eden kişilerin yerel halk ile iyi ilişkileri sayesinde göçe olumlu katkılarının olduğunu belirtti. Bölgedeki turizmin gelişmesi sayesinde istihdam, altyapı gibi olanakların artmasının ekonomik göçü önlediğini, geçmişteki bazı siyasal olumsuz durumların yabancıların Türkiye’ye bakış açısını kötü etkilediğini söyledi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: