Ihlara Vadisi de Alan Başkanlığı istiyor
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Meclis Kürsüsü'snden yaptığı konuşmada Aksaray Ihlara Vadisi İçin Alan Başkanlığı istedi.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Çarşamba günü TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kapadokya Alanı Hakkında Kanun Teklifi’nin 1. Bölümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına söz alarak "Görüşülen kanun teklifi, böylesine müstesna bir kültürel, tarihi ve coğrafi dokunun gelecek nesillere korunarak aktarılmasına vesile olacaksa biz Milliyetçi Hareket Partisi adına bu kanun teklifine olumlu yaklaşıyoruz.
Dolayısıyla hizmetlerin aksamadan yürütülmesi açısından yasal süreçleri hızlandırıp işlerin daha ivedilikle yürütülmesine bu kanun teklifi imkân verecekse, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifi olumlu kabul ediyor ve destekliyoruz. Kapadokya’nın önemini, tarihini, kültürünü, çeşitli inançlara ev sahipliğini yaptığını hepimiz bilmekteyiz.
Kasıt aramıyoruz ama....
Kasıt aramıyoruz ama özel coğrafik oluşumlarıyla, aynı karakteristik özelliğiyle, kültürel çeşitliliği ve önemli bir konuma sahip olmasıyla Ihlara Vadisi’nin ihmal edildiğini düşünmekteyiz. Bu sebeple Kapadokya Alan Başkanlığı'ndan ayrı olarak, Aksaray Ihlara Vadisi için de Alan Başkanlığı kurulmalıdır’’ dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: