İddialı hedeflerin zamanı geldi...

Zirve’de konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023'te 50 milyon turist ve 50 Milyar Dolar turizm geliri hedeflendiğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İddialı hedeflerin zamanı geldi...

Zirve’de konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedeflediklerini belirterek, ''Bu hedef iddialı gelebilir. Ama ulaşacağımıza inanıyorum. Zira Türkiye öyle bir servetin üzerinde oturuyor ki dünyada benzeri yok'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılı hedeflerine de değinen Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışmalarımızda yalnız değiliz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ile birlikte kamu-özel sektör arasında güçlü bir sinerji meydana getirdik.''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte özellikle son yıllarda Türkiye turizminin her yıl yeni rekorlar kırdığını belirten Hisarcıklıoğlu, Bakan Günay'ın sadece yurt içinde değil yurt dışında da takdir edildiğini, ödüllere layık görüldüğünü vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, Günay'ın sadece turizm değil aynı zamanda kültür bakanı da olduğunu hatırlatarak bu iki önemli görevin her ikisini de en iyi şekilde üstlendiğini, Günay'ın döneminde Anadolu'nun her yerinde müzelerin ve sergilenen eserlerin sayısında ciddi artış olduğunu aktardı.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.