İçişleri Bakanlığı'ndan otellere bayrak ayarı...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin turistik otellerin önünde bulunan bayraklara ilişkin bir genelge yayınladı. Genelgede Türk bayrağının en yüksek direğe çekilmesi istendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İçişleri Bakanlığı'ndan otellere bayrak ayarı...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk bayrağının kullanımıyla ilgili olarak valiliklere gönderdiği genelgede, "Türk bayrağının yabancı bayraklarla birlikte göndere çekilmesi konusunda özellikle turistik otellerde mevzuata aykırı uygulamalar olduğu yönünde şikayetler alınıyor" denildi. Genelge, 81 il valiliğinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm bürokrasiye gönderildi.

Şikâyetler geldi...

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Türk bayrağı konusunda İçişleri Bakanlığı'nca 1984-2006 arasında değişik dönemlerde yayımlanan 8 genelgeyi yürürlükten kaldıran Şahin'in genelgesinde İçişleri Bakanlığı'na Türk bayrağının bazı kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerlerine ait binalara veya anıtlara kirli, yırtık, delik, sökük, yamalı, solgun veya buruşuk olarak asıldığı, Türk bayrağının, layık olduğu manevi değer saygı, özen ve önemi ile bağdaşmayan uygulamalar yaşandığı yönünde başvurular yapıldığı belirtildi.

Genelgede, "Türk Bayrağı Tüzüğü'nün 25. maddesindeki yıkık, terkedilmiş, yapımı tamamlanmamış binalara, mutfak, tavla ve benzeri yerlere çamur ve çöp dubası ile binek taşıtları dışındaki kara taşıtlarına bayrak çekilemez ve konulamaz" hükmüne yer verildi. Genelgede; tüzüğün 18. maddesindeki hükme göre, bayrak bulunması gereken makam odalarına Türk bayrağının temin edilip konulması talimatı da verildi.

En yüksekte olacak...

Türk bayrağının otel önlerinde en baştaki direkte olması ve diğer ülke bayraklarından daha yüksek göndere çekilmesi gerektiği belirtilen genelgede, yasal düzenlemeye uyulmasının sağlanması ve yapılan denetimlerde bu konunun gözönünde bulundurulması istendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.