İç hat seferleri doldu... Bilet yok, yolcular isyanda

İç hat seferlerinde bayram öncesi başlayan yoğunluk devam ediyor. Uçakla seyahat etmek isteyenler birçok nokta için bilet bulmakta zorlanıyor.

07/08/2022 00:18
İç hat seferleri doldu... Bilet yok, yolcular isyanda

Gurbetçi vatandaşların da yurtdışından aktarmalı olarak kullandığı iç hat seferlerinde yoğunluk nedeniyle bilet bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Airporthaber'in aktardığına göre, şirketlerin maliyetler nedeniyle iç hat seferleri yerine dış hat uçuşlarına ağırlık vermesinden de kaynaklandığı belirtilen yoğunluğun Eylül sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Havalimanı'na giden yolcular fazla bilet satışı sebebiyle overbook uygulamalarına tabi tutulurken, karşı meydanlardaki yakın illere yönlendirmeler yapılıyor.

EN ÇOK KARADENİZ BÖLGESİ'NDE SIKINTI YAŞANIYOR

Edinilen bilgiye göre; özellik Karadeniz Bölgesi'ndeki uçuşlarda bilet bulmakta sıkıntı yaşanıyor.  Pandemi öncesi İstanbul’un iki yakasında da Sinop'a karşılıklı seferler olmasına karşın alınan kararla yalnızca İstanbul Havalimanı’ndan günde bir kez sefer icra ediliyor.

Sinop Havalimanı için geçmiş dönemde Avrupa’dan direkt seferler gündeme gelmiş ancak seferler başlatılamamıştı. Avrupa üzerinden İstanbul bağlantılı Sinop, Samsun ve Trabzon seferlerinde bu sebeple yoğunluk yaşanıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.