İBB iptal etti, Bakanlık izin verdi... Tartışmalı arazideki otel inşaatı yeniden başladı

Etiler'deki yıkılan polis okulunun arazisindeki otel ve rezidans inşaatı, yeni İBB yönetiminin ruhsatı iptal etmesine rağmen, Çevre Bakanlığı'nın izniyle yeniden başlatıldı.

21/01/2023 22:52
İBB iptal etti, Bakanlık izin verdi... Tartışmalı arazideki otel inşaatı yeniden başladı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin (İBB) 6 Aralık 2021’de Yapı&Yapı şirketine 208 Milyon Euro’ya sattığı Etiler Polis Okulu arazisinde inşaat yeniden başladı.

Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan millet bahçesi projesini üstlenen Yapı&Yapı şirketinin yürüttüğü otel ve rezidans inşaatının ruhsatı geçen ağustosta Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını aldığı İBB tarafından iptal edilmişti. İnşaata bu defa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın izin verdiği öğrenildi.

İstanbul’un en değerli arazilerinden biri

Diken‘den Canan Coşkun‘un aktardığına göre, İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan Etiler Polis Okulu arazisinde inşaat ruhsatının iptal edilmesi sebebiyle inşaat bir süredir durmuştu, ama çalışmalar geçen hafta yeniden başladı.

Görüntülerde devasa çukurun içine hafriyat kamyonları ve iş makinelerinin giriş-çıkışını kolaylaştırmak amacıyla asfalt yol yapıldığı göze çarpıyor.

Ruhsat tabelası yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından araziyle ilgili 31 Ağustos 2022’de yeni bir imar planı hazırlanmış; bu plan doğrultusunda başlayan inşaat için gerekli ruhsatın da bakanlık tarafından verilmişti. Ancak inşaatın çevresinde bu bilgilerin yer aldığı inşaat ve şantiye ruhsat tabelası bulunmuyor. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.